Postabontás

2023.09.17. 12:30

Újra elő kellene venni a buszos illemtant - vélekedik olvasónk

Nem az ajtóban állva utazunk a buszon - a gyerekek ezt úgy látszik, nem tudják. Ahogy azt se, hogy a várandós kismamáknak illik átadni az ülőhelyet - panaszolják olvasóink.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Tomas Urbelionis

- Arra kérem a kedves szülőket, és pedagógusokat, hogy legyenek szívesek öt percet áldozni az idejükből, és magyarázzák el a gyerekeknek, hogy a buszon nem az ajtóban állva utazunk, és ha valaki le, vagy fel akar szállni, akkor azt udvariasan engedjük neki. Mert mostanra oda jutottunk, hogy könyörögni kell, és még akkor se biztos, hogy az embert elengedik. Botrány! - adott hangot felháborodásának egy olvasónk. 

Más szerint is akad hiányosság az udvariasság terén: - Felszállt egy várandós kismama a buszra, de érdekes módon rajtam kívül nem volt senki, aki megmozdult volna, hogy a helyét átadja. Ami azért érdekes, mert én már közelítek a hetvenhez, viszont diákok is voltak szép számmal a helyi járaton. Békésen ücsörögtek. Ez ám az udvarias viselkedés! - osztotta meg tapasztalatait előfizetőnk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!