Postabontás

2023.10.31. 19:30

Lámpa nincs, életveszélyben a gyalogosok - figyelmeztet olvasónk

Wald Kata

Idén nyáron nagy örömünkre megkezdődött az Expo Center melletti bicikliút kiépítése. Ezzel önmagában nem is lenne semmi baj, ha ez nem vonta volna magával mind a két közlekedési lámpa üzemen kívül helyezését. Ennek köszönhetően minden egyes nap csupán az autósok jóindulatában és figyelmében bízhatunk - a tömött kocsisorok között cikázva tudtunk átkelni a Megyeri út túloldalán lévő megállóba, ahol a Kertváros felől Uránváros irányába tartó 1-es és 55-ös buszokra fel lehet szállni. Mivel a Megyeri hídon járda csak az Expo-val szemközti oldalon van, így gyalogosan vagy biciklivel, illetve rollerrel közlekedve is ugyanez a helyzet. A nyári világos estéken még megkockáztatta az átkelést az ember. A lámpákat azonban az óraátállítást követően se helyezték üzembe. Elérkezettnek láttam az időt, hogy forgalomban történő lavírozás helyett inkább elsétáljak a vásártéri megállóig, ami bár az úti célommal éppen ellentétes irányban van, de legalább jelzőlámpás gyalogátkelőn keresztül közelíthető meg. Legnagyobb bosszúságomra így sem jutottam túl messze. A Rátgéber Akadémia előtt a járdát teljes szélességben két méter magas kordonnal zárták le. Végeredményben a kerülő ellenére ugyanúgy az úttesten, az autók között kellett cikáznom. Pécs város régóta méltán hírhedt hangulatvilágításnak beillő "közvilágításának" fényében ez egyenesen életveszélyes. Az Expo Centerből jelenleg kizárólag az életem kockáztatásával juthatok haza a munkanap végén Uránvárosba. Jó lenne, ha az illetékesek sürgősen változtatnának a helyzeten, még mielőtt tragédia történik!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában