Postabontás

2023.10.05. 07:40

Olvasónk úgy véli: az online vásárlás ront a levegőn

Az online vásárlások egyre népszerűbbek – a gyors fellendülésben a koronavírus-járvány is közrejátszott.

Wald Kata

Fotó: Imre György

Nem vagyok azonban biztos abban, hogy ez a jövő útja. Az unokám egy cipőt rendelt, házhoz szállította a futár, de a lábbeli a kislánynak mégse tetszett, ezért visszaküldte. A csomagért ismételten egy futár érkezett, hatalmas furgonnal. Mint kiderült, a ruházati termékek esetében is ugyanez a módszer: a neten megrendelik, otthon felpróbálják, és ha nem tetszik, megy vissza a feladónak. Mindez szerintem ellene megy a környezetvédelemnek. Képzeljük csak el: egy-egy csomag miatt mennyi üzemanyag fogy, és mennyi a károsanyag-kibocsátás? 

Hiába csomagolják újrahasznosított dobozba, zacskóba a terméket. Nem nyernek vele semmit. Az ételfutárokkal – kivéve a kerékpárral érkezőket – a helyzet ugyanez. Rendkívül ellentmondásos, hogy miközben a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozzuk, addig ilyen szolgáltatásokat veszünk igénybe tömegesen. És a tendencia, vélhetően, felfelé ível. Erős az ellentmondás! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában