Postabontás

2023.11.19. 07:40

Csúszásveszélyt jelentenek a falevelek – hívja fel a figyelmet a problémára olvasónk

A közmunkások a Zsolnay szobornál az útpadka mellől csupálták ki az apró méretű gazt - méltatlankodott nemrég a Postabontásban valaki.

Wald Kata

Fotó: Ádám János

Értelmetlennek tartotta ezt a fajta munkát, ezt tette szóvá a levélíró. Én is azt gondolom, hogy ennél lenne sokkal értelmesebb munka is a város közterületein. Itt vannak a szelesebb napok, aminek következtében egyszerre hatalmas mennyiségű levél hullik le a földre. Ha erre az eső ráhull, olyan lesz a járda, az úttest, mint egy korcsolyapálya. Nagyon fontos lenne, hogy a lombhulladékot mihamarabb összegyűjtsék, és nem elég, ha kupacokba rendezik - azonnal el is kellene szállítani, különben a munka nem ér semmit. 

Nem kell más, csak egy nagyobb szél, és a gereblyézés kezdhető elölről. Persze nem csak a városüzemeltetésnek a feladata a falevelek összeszedése: ha mindenki a háza előtt a járdát rendben tartaná, sokkal biztonságosabban lehetne közlekedni. Ahogy hóeséskor megköveteli az önkormányzat mindenkitől a síkosságmentesítést, úgy ugyanezt a falevelek kapcsán is meg lehetne tenni. Javaslom, hogy a közterület-felügyelet végezzen ezen a téren ellenőrzést. Először csak figyelmeztesse a mulasztókat, és ha másnapra se tűnnek el a falevelek, bírságoljon.  A városüzemeltetés pedig gondoskodjon a közterületek megtisztításáról! Uránváros egyik utcáján pénteken este majdnem hasra estem. A csúszós falevelek miatt. Nem szeretném a lábamat eltörni mások hanyagsága miatt. Vagy ne mozduljak ki ősztől tavaszig a lakásomból?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!