Postabontás

2023.11.11. 19:30

Füstöl a lomb, a kémény - panaszolja olvasónk

Egy baranyai faluban élek. Csütörtökön délután arra értem haza, hogy elképesztő bűz áradt a környéken - olvasható a levélben.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Szakony Attila

Nem kellett különösebb nyomozást folytatni, hogy rájöjjek: az egyik utcánkban lakó udvara a szag forrása. Az összegyűjtött faleveleket égette el a három házzal odébb lakó szomszéd. Amivel nem is lenne különösebb probléma, ha a lomb száraz lenne. Viszont a füstből ítélve ez a zöldhulladék nedves volt, amikor meggyújtották. 

Még szerencse, hogy a lombkupac egyszer elfogy. Ami viszont nem jelenti azt, hogy ki is tisztul a levegő. Hiszen a környéken vannak, akiknek a kéményéből is néha elképesztően büdös füst árad. Ők azok, akik minden kacatot, amit a tavalyi fűtési időszak óta összegyűjtöttek, most elégetnek. Nem törődve azzal, hogy mindez szabálytalan és tűzveszélyes. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában