Postabontás

2023.11.03. 07:40

Látni és látszani: nagy szükség van erre az utakon

Idén is meghirdette a „Látni és látszani” kampányát a rendőrség, ahogy azt olvastam az újságban és hallottam is a rádióban.

Wald Kata

Fotó: Rákóczy Ádám

Nagyon nagy szükség van az effajta figyelemfelhívásra, mert meggyőződésem, hogy azok a gyalogosok, akiknek nincs jogosítványa, és ezáltal soha nem vezetnek autót, nem tudják, hogy ha sötét ruházatban, sötétben kelnek át az úton, alig észrevehetők. 

A közlekedési ismeretek elsajátítására egészen kicsi korban kellene sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni – szó volt arról, hogy kötelező tananyag lesz az iskolákban, ami szintén üdvözlendő. A gyerekeknek is tudniuk kell, hogy például a „macskaszem” az iskolatáskájukon nem felesleges, hanem nagyon is fontos célt szolgál. A kerékpárosoknak és rollerezőknek pedig kötelezővé tenném a láthatósági mellény használatát. 

Név és cím a szerkesztőségben 
Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!