Postabontás

2023.11.23. 19:30

Olvasónk reagált: mégis hol álljon meg a futár, ha szűkek az utcák?!

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Monkey Business Images

A Postabontásban valaki azt panaszolta, hogy a futár az egyik belvárosi szűk utcában percekig feltartotta a forgalmat. Felteszem a kérdést: ha a történelmi belváros területére szállít a kézbesítő csomagot, hol álljon meg? Ezek az utcák valóban szűkek. Ahol én lakom, ott is az egyik oldalon végi autók parkolnak, egy sáv marad az egyirányú forgalom számára. Ha végig menne a futár az utca egészén, akkor se találna szabad parkolóhelyet. Pláne nem egy furgon számára!

Amikor hozzám érkezik futár, az átadás-átvétel nem tart néhány percnél tovább. Ez igazán nem olyan sok idő, amit ne lehetne az autóban várakozva kibírni. Nagyjából annyi, mintha piros lenne egy kereszteződésben a jelzőlámpa. És nem csak a futárok miatt megy a türelmetlenkedés. Alig hittem a fülemnek, amikor régebben egy velem együtt lakó hozzátartozómhoz mentő érkezett, hogy elszállítsa, és valamelyik autós, aki a sorban várakozott elkezdett dudálni. Mert a mentő is a házunk előtt állt meg értelemszerűen – kikerülni a hely szűke miatt nem lehetett. 

Nem értem, hiszen a felgyorsult világunkban rengeteg olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek azt a célt szolgálják, hogy időt takarítsunk meg. Az élet minden területén. Akkor ez a rengeteg megspórolt idő nem teszi lehetővé, hogy pár percet várakozzunk az úton, amíg a futár lead egy csomagot, vagy a mentő elszállítja a beteget? Hova ez a nagy rohanás? Türelem, és egymáshoz való alkalmazkodás – ez az, ami nagyon hiányzik manapság. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!