Postabontás

2023.11.17. 19:30

Van, hogy átverés az akció - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Krakenimages.com

A családunkban van, aki porallergiával küzd, ezért úgy határoztunk, hogy veszünk egy légtisztítót. Interneten kezdtünk el kutakodni, semmiképp nem szerettük volna elkapkodni a döntést - némi böngészés után megállapíthattuk, hogy rengeteg féle és fajta kapható, olcsóbbak, drágábbak, különféle típusúak, a vásárlói vélemények alapján eltérő hatásfokkal. Kiválasztottuk, hogy melyik lenne számunkra a leginkább megfelelő, és elkezdtük keresgélni, hogy melyik webáruház kínálja a legkedvezőbb áron a terméket. Jellemzően 30 ezer forint körüli az általunk kiszemelt légtisztító ára, viszont a közelgő black friday kapcsán találtunk is egy online üzletet, ahol akciós az eszköz. Igen ám, csakhogy az adott webshopban a kedvezményes ár 30 ezer forint - azaz annyi, mint bárhol máshol az eredeti ár -, amit úgy hirdetenek, hogy alapesetben a termék ára majdnem 50 ezer forint, tehát az árcsökkentés mértéke igen jelentősnek tűnik. Pedig kedvezményről gyakorlatilag nem beszélhetünk. Viszont ezt csak az tudja, aki alaposan utánajár, hogy máshol mennyibe kerül az árucikk. 

A fogyasztóvédelmi szakemberek ilyenkor, a karácsonyi ünnepeket megelőző akciók kapcsán mindig felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni a kedvezményekkel. Ha a saját szememmel nem látom, nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékű átverés is előfordulhat. Tényleg nem szabad bedőlni a jól hangzó akcióknak, érdemes időt szánni a különféle webáruházak árainak összehasonlítására. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában