Postabontás

2023.12.01. 07:40

Csomagtartóban érkezik a szemét - figyelte meg olvasónk

Az, hogy a társasházi kukák illetéktelenek hulladékával vannak megtömve, szinte szokványosnak mondható.

Wald Kata

Fotó: Creative Cat Studio

A Mecsek-oldal ebből a szempontból igencsak „veszélyeztetett”, hiszen a hétvégi házakból sokszor hordják le az itteni társasházi kukákhoz a szemetet. Egy alkalommal rászóltam az autója csomagtartójából a szemetesbe pakoló fiatalemberre, de nem volt semmi hatása. A zsákot letette, majd elhajtott. Ha a rendszámát még meg is jegyeztem volna, akkor se hiszem, hogy az elegendő bizonyítékul szolgálna egy hatósági eljárás során. Meg aztán kinek van ideje, energiája feljelentést tenni?! 

Az pedig, hogy a hulladéklerakók nem mindig tudják a lomokat fogadni – ahogy ezt a Postabontásban az utóbbi időszakban többször is olvashattuk – nem könnyíti meg a helyzetet. Nem mindenkinek van garázsa, vagy olyan üres helyisége, ahol tárolni tudja a feleslegessé vált holmikat. Valamit pedig tenni kell – vagy kiviszik az erdőbe, vagy kiteszik valakinek a kukája mellé. A kérdésem: hol vannak a közterület-felügyelők? Pontosabban inkább az a kérdés, hogy tudnak-e tenni bármit is a szabálytalankodókkal szemben. Büntettek-e már valaha azért bárkit is, mert más kukáját használja, illegálisan? Ez pont olyan, mint a buszmegállóban való dohányzás – sokan fújják a füstöt a várakozó utasok orra alá, nem kell büntetéstől tartaniuk. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában