Postabontás

2023.12.15. 19:30

Olvasónk szerint gondot okoz a mozgáskorlátozottak parkolása

Wald Kata

autó szélvédőjénél mozgáskorlátozottak jele, jelvénye Felvonulási tér, mozgássérült gépkocsivezetők ügyességi versenye, autós ügyességi verseny mozgáskorlátozottak mozgássérültek tolószékesek tolókocsisok kerekesszékesek autós ügyességi versenye, autóvezetés, autóverseny autóba beszáll, autóból kiszáll

A mozgáskorlátozottaknak járó parkolási engedélyek kiadását meglátásom szerint szigorúbb szabályokhoz kellene kötni. Mindezt a tapasztalat mondatja velem. A társasházban, ahol élek, az egyik lakó rendelkezik ilyen kedvezményre jogosító kártyával, ami azonban ránézésre teljesen indokolatlan. Az ő mozgása szerintem fürgébb, mint az enyém, a fájós lábaim miatt én is sántikálok legalább annyira, mint ő. Édesapám 92 esztendős, csak járókerettel tud közlekedni. Amikor nemrég szeretteink sírjához kilátogattunk a temetőbe, csak a rendőrök jóindulatán múlott, hogy autóval beengedtek minket a sírkertbe. Édesapám nem tud önállóan jönni-menni, még sincs mozgáskorlátozott igazolványa.

Az is köztudott, hogy a mozgáskorlátozott-parkolóhelyek használatához nem elegendő a kártya, hanem csak akkor megengedett ott a parkírozás, ha az autóban az igazolvány birtokosa is benne ül. Biztos vagyok abban, hogy rengeteg a visszaélés ezen a téren. Mert számtalanszor látok életerős fiatalembereket kiszállni mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyen álló autóból, amelynek a szélvédője mögött ott van ugyan a kártya, de aki benne ül, annak semmi baja.
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!