Postabontás

2024.01.31. 19:30

A palackokkal jótékonykodni is lehet - hívja fel a figyelmet olvasónk

A közelmúltban kaptuk a tájékoztatást a hulladékszállítótól, hogy a falunkban is van már lehetőség szelektíven gyűjteni a szemetet - zsákokat is kaptunk, illetve mellékelve a menetrendet, hogy mely napokon szállítják el az ezekbe összegyűjtött papírt, műanyagot, fémet stb.

Wald Kata

Arra is kitérnek, hogy mi az, amit nem lehet a zsákokba tenni - remélhetőleg ezt mindenki majd be is fogja tartani. Egyúttal a palackok visszaválthatóságának mikéntjét is részletezi a levél - leírják, hogy milyen úton-módon kaphatja vissza a vásárló a díjat, miután a palackot bedobta a boltokban kihelyezett automatába. 

És itt jön a lényeg, mert, mint a tájékoztatóból megtudtam, van arra is lehetőség, hogy nem kérjük vissza a pénzt, hanem felajánljuk egy jótékonysági szervezet számára. 

Ami azért nagy öröm számomra, mert ez azt jelenti, hogy a kupakgyűjtő szívek, jóllehet megszűntek, de van, illetve amint a visszaváltási rendszer ténylegesen beindul, lesz arra lehetőség, hogy továbbra is egy ilyen egyszerű módszerrel támogassunk másokat segítő szervezeteket. Kupakgyűjtő szív egyébként a mi falunkban is megtalálható a település központjában - az is egy nagyon jó kezdeményezés volt. Most egy ideje már üresen áll, de bízunk benne, hogy találnak valami új funkciót számára.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!