Kisebb az uborka

2024.02.21. 16:20

Itt az ideje fellépni a zsugorfláció ellen! – írja olvasónk

Nem csak a tejföl, az uborka is egyre inkább összemegy - a zsugorfláció elleni fellépésnek épp itt volt az ideje, írták olvasóink.

Wald Kata

Fotó: Oleg Breslavtsev

– A zsugorfláció elleni fellépésnek éppen itt volt az ideje. Rakott krumplit készítettem a családnak, megvettem a hozzávalókat, többek közt a tejfölt is. Egy közepes méretű dobozzal, ahogy szoktam. Nem volt az a márka, amit mindig vásárolok, ezért másikat emeltem le a polcról. A tepsiben lévő alapanyagokra ráöntöttem a tejfölt, és kevésnek bizonyult. Hát nem véletlenül, hiszen a dobozon - mint kiderült - 330 gramm mennyiség szerepelt. Ami alig több, mint egy kisdobozos tejföl. Megnéztem a csomagolást: az alja például sokkal vastagabb volt, így kívülről hiába tűnik nagynak a doboz, belülről kicsi. 

Ez aztán az átverés! - jelezte észrevételét olvasónk

Más az uborkával kapcsolatban fogalmazta meg panaszát: - Vajon az uborka esetében is jelezni kell majd, ha ugyanazért az árért kisebb mennyiséget adnak a boltban? Teszem fel a kérdést - ami nyilvánvalóan költői - azért, mert ugyanazért az árért, mint eddig, a minap nagyjából fele akkora uborkát árultak ugyanabban az üzletben. Kígyóuborka volt mindkettő – amíg egy hete még egy darab elég volt egy salátához, addig most kettőt kellett vennem, és nem lett több étel belőle.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában