Postabontás

2024.02.11. 07:40

Ki védi meg a beteget a pénzsóvár orvosoktól? – teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Lenne mit tenni az egészségügyben elharapózott szabálytalanságok miatt. Erre utal a DN Postabontás rovatában nemrég megjelent, „Fizetős betegeknek jár csak minőség?” című írás. 

Az egyik fizetős intézményben jártam nemrég. A falon lévő kijelzőn felsorolt orvosok egytől egyig a délelőtti órákban az állami egészségügyben tevékenykednek, nyilván rövidített munkaidőben. Vagyis a vizsgálatokra, vagy kezelésre szoruló betegeknek azért kell hónapokig várniuk az ellátásra, mert az orvosok a délutáni órákban már a magánintézményekben találhatók, és nagy pénzért végzik vizsgáló, vagy gyógyító tevékenységüket. 

Egy korábbi alkalommal is egy magánrendelőben vizsgálaton vettem részt, mert nem tudtam kivárni azt az időpontot, amit az állami egészségügyben kaptam. Akkor jöttem rá, hogy a magánorvos olyan „uraságtól” levetett eszközzel végezte a vizsgálatot, amellyel csak megközelítőleg tudta megállapítani, hogy mi a bajom. Egyben azt is javasolta, hogy az keressem fel az egyik orvostársát, akinek modernebb eszközei vannak. A vizsgálatokért azért a pénzt elfogadta.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában