Fogorvosnál

2024.02.04. 19:30

A fizetős betegnek jár csak minőség?! - teszi fel a kérdést felháborodott olvasónk

Wald Kata

Képünk illusztráció

Nemrégiben megváltozott a tartózkodási címem. Megnéztem, hogy mely orvosi körzetekhez tartozom, és nagyon megörültem, hiszen egy eléggé népszerű fogászathoz kerültem. Gondoltam, itt az idő, akkor a szuvas fogaimat megcsináltatom. Be is jelentkeztem, a telefonban nagyon kedvesek voltak velem, úgyhogy nagy reményeket fűztem hozzájuk. 

Az időpont előtt egy nappal felhívtak, hogy megyek-e a megbeszélt napon. Igaz, hogy volt egy kis kavarodás, hiszen nekem teljesen más időpontot mondtak, de csak 15 perccel kellett ott lennem hamarabb, gondoltam, kibírom. Másnap ott is voltam, sőt direkt korábban érkeztem, hiszen tudtam, hogy papírokat kell kitölteni. Nem egészen egy órát várakoztattak, mire behívtak. Megjegyzem, senki nem volt előttem az orvosnál. A "kedves" doktor úr még köszönni sem volt hajlandó, beültetett a székbe, és elkezdte sorolni, hogy a töméseim elrontott munkák, stb. Elmondtam, hogy pont az egyik ilyet szeretném kicserélni, amikor közölte, hogy csak magánrendelésben tud minőségi munkát csinálni, "körzetisként" nem. Hozzátette, jobban járok, ha a rossz tömések bent maradnak, de azért megemlítette, hogy az egyik bármikor letörhet. Vannak lyukas fogaim, szemmel láthatóak, mondtam is, hogy fáj, erre az volt a válasz, hogy ő fizikálisan nem lát semmit, panoráma röntgenre van szükség, amit szintén a magánrendelésen megcsinálnak.

Fizetem a TB-t, de nem lát el a körzeti fogorvosom, mert csak magánrendelésen tud minőségi munkát végezni?! Elképesztő! Azért mentem oda, mert nem engedhetem meg magamnak azt, hogy 20 ezreket fizessek a tömésekért....Arról nem beszélve, hogy a "vizsgálat" 3 perc volt, de 60 percet ültem a váróban.  Nyilván az már más kérdés, hogy mennyire lekezelően viselkedett a híres, neves doktor úr. Gondolom a kedvességet csak akkor ismeri, ha valaki pénzt hagy a rendelőben. Egyszerűen felháborító! Mostantól jó messze elkerülöm ezt a rendelőt, ha magánfogorvoshoz is kell járnom, nincs az a pénz, amiért visszamennék oda.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában