Postabontás

2024.02.18. 19:30

Tízezrek az orvosnak, a semmiért?! - háborog olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A magánorvosi ellátással kapcsolatban olvashattunk panaszt a közelmúltban a Postabontásban - a leírt eset nagyban hasonlít a velem történtekhez. Egy post covid betegségem miatt fordultam az egyik magánklinikához. Gyorsabb gyógyulásra számítottam, tévedtem! A vizsgálat egy gyomortükrözés volt. Ezt egy mini kamerával végzik, mintát is vettek. A vizsgálat után közölte az orvos, hogy látott valamit, de a készülékükben nincs ultrahang, ezért menjek vizsgálatra a 400 ágyas klinikára. Mert a klinika készülékében van ultrahang. Tehát a lényeg: menjek vissza az állami ellátásba, ami ingyenes, ő ott is rendel, így még egyszer ledugják a gyomromba a kamerát, ami első alkalommal sem volt kellemes művelet. 

Természetesen a vizsgálatért a magánklinikán a pénzt eltették. Szerintem a tükrözés előtt közölni kellett volna, hogy olyan készülékkel dolgoznak ami nem a legmodernebb - megjegyzem, szerintem ezt egy magánklinika nem is engedhetné meg magának, a borsos árak mellett, amit elkérnek. Kifizettem, közel százezer forintot a semmiért és azóta is beteg vagyok. Nem vagyok hajlandó egy újabb vizsgálatot végig kínlódni a magánklinika hibájából -  szerintem nevezhetnénk ezt akár csalásnak is, a beteg megkárosításának! 

Név és cím a szerkesztőségben
 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!