Elérhető segítség

2024.03.16. 08:20

Életeket mentett az inkubátor - fejezte ki örömét olvasónk

A szolnoki kórház babamentő inkubátorába egészséges, ép csecsemőt helyeztek el - szólt a híradás az egyik internetes portálon. Ezzel kapcsolatban jutott eszembe ez a régi történet:

Wald Kata

Sok- sok évvel, évtizeddel ezelőtt, még aktív rendőrtiszt koromban megtapasztaltam, hogy abban az időben jópár csecsemő holttestet találtak a megyében szemetes konténerekben, emésztő gödrökben és más helyeken.

Kollégáimmal és az összes érintett hatósággal egyeztetve személyes megbeszélés során - főkapitányság bűnügyi osztály, Bajnok utcai gyermek klinika újszülött osztály, gyámhatóság, akkori helyi újságok képviselői - megállapodtunk abban, hogy budapesti, már jól működő mintát alapul véve kiteszünk mi is egy babamentő inkubátort a Bajnok utcai épület fedett előterébe.

A célunk az volt, hogy senki nem fogja firtatni a kis jövevény származását, csak a mielőbbi megnyugtató elhelyezését, szakszerű gondozását segítjük elő. Csökkenteni lehet a rendőrség munkáját, meg lehet előzni a bajt. 

Emberi életet, életeket menthetünk.

Az inkubátornak csaptunk egy kis propagandát a helyi újságokban és szóróanyagokat is készítettünk, amelyeket terhesgondozásokon, védőnőknek, gyámhivatalokban terítettünk.

Abban az évben az akkor még létező Vasárnapi Dunántúli Naplóban karácsony előtt szerepelt egy cikk az inkubátorról és azt is megírták, hogy már többször jelzett a készülék kis jövevény érkezését jelezve. Nagyon jó érzés volt a cikket olvasni.

Háromgyerekes fiatal apukaként a gyerekeknek és a feleségemnek szánt ajándékok mellé ezt az újságot is odatettem a feldíszített fa alá.

dr. Fehér László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!