Nincs benne köszönet

2024.03.06. 08:20

Ha jön is a busz, dugig tele - panaszolja olvasónk

A tökéletesnek korántsem nevezhető pécsi tömegközlekedés most, a sztrájk idején egészen kaotikussá vált.

Wald Kata

Fotó: tirc83

Nem csoda, hogy sokan inkább autóba ülnek, vagy bringára, rollerre pattanak, esetleg gyalogolnak. Mert bizony van, hogy gyalog is előbb eléri a célját az ember, mint ha buszra vár. Uránvárosból Donátusba szeretem volna eljutni kedden a déli órákban. A 4-es buszra legalább fél órát vártam, és mondhatjuk, hogy ennek ellenére még így is szerencsésnek mondhatom magam, mert legalább felfértem. Igaz, épp hogy, de legalább az ajtó utánam csukódott be és nem előttem. Többen viszont a megállóban rekedtek - gondolom, ők újabb fél órán át várakoztak a következő járatig, amire aztán vagy felfértek, vagy nem. Nem értem, miért van az, hogy még ilyenkor is csak szóló busz közlekedik, amikor biztosra vehető a tumultus a járatkimaradások miatt. 

Egy csuklós is megtelt volna, és akkor talán nem kellett volna úgy utazni, mint a heringek. A tömegben ácsorogva azon gondolkodtam, hogy ha most felszállna egy ellenőr, az vajon mit tenne? Mert az biztos, hogy végighaladni a buszon nem tudott volna. 

Tanulság: a sztrájk kedvez a bliccelőknek.

Utána a főpályaudvaron szintén bő 20 percet vártam, hogy a Donátusba induló járat útnak eredjen. Ugyanezt az utat jellemzően fél óra alatt szoktam megtenni, most pedig csaknem egy órán keresztül voltam kénytelen utazni a járatkimaradások miatt. Ha gyalog indultam volna el, pont ugyanennyi idő alatt érek el a célomig. A kérdés, hogy akkor miért is vesszük a drága bérletet?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!