Olvasónk írja

2024.03.09. 19:30

Most így ünnepelünk - mit szólnának az egykori hősök?

Közeleg egyik legszebb, legnagyobb büszkeséggel eltöltő nemzeti ünnepünk, március 15-e.

Wald Kata

Fotó: Vajda János

Azokat a hősöket ünnepeljük, akik hihetetlen bátorsággal, minden egyéni érdeket félretéve, életüket kockáztatva, majd ha kellett feláldozva, küzdöttek hazájuk függetlenségéért, nemzetük boldogulásáért. Azoknak az embereknek a szótárában a „haza” szó piros betűkkel volt írva.

El sem tudom képzelni, hogy mit érezne ma Petőfi, Kossuth, vagy Deák Ferenc, ha ők is látnák, hallanák azt, amit mi. Hogy van Magyarországon olyan párt, amely büszkén hirdeti, hogy létrejötte óta óriási eredményeket ért el a minden területre kiható nemzetellenes tevékenységével. Sikerült megfosztani mindannyiunkat egy régen dédelgetett álomtól, az olimpia sikeres megrendezésétől. A keleti szomszédainknál rendezett választásokon minden erejükkel támogatták az ott élő magyar kisebbségek politikai ellenfeleit. Az Európai Parlamentben éveken keresztül szemen szedett hazugságokkal akadályozták, hogy az országunknak jogszerűen járó kifizetések megtörténjenek.

Történelmünkben mindig voltak cselszövők, idegen érdekeket kiszolgáló árulók, akik háttérben ármánykodva próbáltak ártani, de hogy az ország nyilvánossága előtt azzal büszkélkedjenek, hogy ők minden lehetséges módon küzdöttek az őket megválasztó honfitársaik ellen, az valószínűleg egyedülálló mutatvány.

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!