Postabontás

2024.03.06. 19:30

Virágosítási verseny szépítené a várost - ötletel olvasónk

Virágosítási versenyt kellene hirdetni a pécsi társasházaknak, értékes nyereményekkel.

Wald Kata

Fotó: Westend61

Talán az elősegítené, hogy még több panelépület előtt ápolják a kiskerteket a lakók. Lehetnének külön kategóriák: az egyik az épületet körülölelő zöldterület széppé tételét szolgálná, és ezen kívül lehetne az erkélyek virágosításával is egyedileg pályázni. 

Hogy mindez miért jutott eszembe? 

Mert kertvárosban sétálgatva sok helyen megálltam gyönyörködni a minap, mert vannak épületek, amelyek körül szép kis kerteket alakítottak ki a lakók, és azokat láthatóan rendben is tartják, gondozzák, gazmentesítik, a virágokat locsolják. És ugyanígy, ha kicsit feljebb tekintettem, voltak olyan erkélyek, amelyek megragadták a figyelmem, mert csodálatos színben pompáztak a virágokkal teleültetett balkonládák. Elképzeltem, hogy mennyivel barátságosabb lenne a panelrengeteg, ha sokkal több helyen fordítanának ilyen nagy gondot a környezet szépítésére. Úgy gondolom, egy nagyszabású városi verseny ösztönzőleg hatna. 

Azt is el tudom képzelni, hogy a versenyt városrészenként hirdeti meg például a városüzemeltetés, és talán lennének olyan cégek, kertészettel foglalkozó vállalkozások, amelyek támogatóként csatlakoznának a kezdeményezéshez. Javaslom  az illetékeseknek, fontolják meg a javaslatot! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában