Postabontás

2024.04.10. 08:18

A város a dugó ellen se tesz semmit - vélekedik olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: ddisq

Idén a korábbi években megszokottnál lényegesen hosszabb volt a tavaszi szünet. A gyerekek bő másfél hétig nem jártak iskolába. Ahogy a szeptemberi iskolakezdéskor, úgy most is, a tavaszi szünet után számítani lehetett arra, hogy lényegesen nagyobb lesz a forgalom a városban, mint a tegnapi hétfői napot megelőző időszakban. Délután, igyekezve a gyerekekért az iskolába nem nagyon értettem, hogy az Aradi vértanúk útján miért halad olyan lassan a kocsisor. Arra gondoltam, hogy talán egy baleset az, ami nehezíti a közlekedést. 

De nem! Hatalmas munkagépet pillantottam meg, és hamar kiderült az is, hogy mi a kialakulóban lévő forgalmi dugó oka. Az Aradi vértanúk útján - ahogy a Rákóczi úton is nemrég - felmarták az aszfaltot több helyen, amelyet ki kellett kerülni úgy, hogy közben folyamatos volt a szembejövő kocsisor. Érhető módon ez jelentősen lelassította a forgalmat mindkét irányba. A város vezetőinek szerezném feltenni a kérdést: nem lehetne valahogy úgy ütemezni ezeket a munkákat, hogy azok például az iskolai szünetek napjaira essenek? Vagy akár éjszaka is végezhetnék az effajta, forgalmat megbénító beavatkozásokat. A városnak tudnia kell ezekről a beruházásokról, azok ütemezéséről. Miért nem tesznek semmit annak érdekében, hogy a pécsieknek ne okozzon ilyenfajta bosszúságot mindennapos közlekedés?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!