Ugyanolyan szereplő?

2024.05.25. 15:20

A gyalogosoktól is elvárható az együttműködés a közlekedésben - vélik olvasóink

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gena Melendrez

A gyalogosokra is veszélyt jelent, ha valaki túl lassan vezet - olvashattuk a véleményt az sms sorban - írja olvasónk. - Kérdésem, hogy az autósnak vajon meg kell várnia, amíg teljesen átér a gyalogos a zebrán az út egyik oldaláról a másikra? Akkor is, ha látható, hogy már csak egy-két lépés választja el a járdától, ami felé éppen tart? Hisz ez esetben egyértelmű, hogy nincs veszélyben, ha mögötte méterekkel elhalad egy autó.  Vagy esetleg várja meg az autós a zebra előtt állva azt is, amíg hazaér a gyalogos? Szívesen olvasnám a témában egy KRESZ oktató állásfoglalását.

A téma mondhatni örökzöld, amit egy másik észrevétel is igazol.

Vannak olyan gyalogosok, akik alapból számítanak arra, hogy az autósok vigyáznak rájuk. Olyan tapasztalatom is volt, amikor egy illető körülnézés nélkül lépett le elém a zebrára, és csak vészfékezéssel tudtam elkerülni a bajt. Szerintem a gyalogosoktól is elvárható lenne az együttműködés a közlekedésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!