Legyen kötelező?

2024.03.11. 08:20

Iskolába kell vinni a KRESZ-t - mondja a megoldást olvasónk

Wald Kata

Fotó: Ladóczki Balázs

A kerékpáros közlekedés szabályait beszélték át a gyerekekkel a rendőrök az egyik pécsi álalános iskolában - olvastam a hírt. Bizonyára több másik iskolába is ellátogatnak majd a rend őrei, ami üdvözlendő kezdeményezés. De gondolom, minden helyre nem tudnak eljutni, még városon belül se, nemhogy a falvakba. Pedig tavasztól őszig szinte nincs olyan gyerek, aki ne biciklizne, és bizony a közlekedés szabályait a legtöbben nem ismerik. De honnan is ismernék, hiszen az iskolában a KRESZ nem kötelező tananyag, a szülők pedig vagy fordítanak kellő figyelmet a tudnivalók átadására, vagy - rosszabb esetben - nem. Vagy még rosszabb esetben ők se ismerik a szabályokat. Bízom benne, hogy a terv, miszerint a közlekedési ismeretek kötelező tantárgy lesz az általános iskolában, mihamarabb meg is valósul! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában