Postabontás

2024.05.17. 08:20

A művelődési ház is tönkrement Meszesen – írja olvasónk

Wald Kata

Képünk egy régebbi illusztráció

- Külvárosban élni, belvárosi módon - volt egy meszesi képviselőjelölt, aki ezt a szöveget írta szórólapjára hajdanában. Sajnos ezt se neki, se másoknak nem sikerült megvalósítani. A családi házas utcánkból a közeli napokban például egy házaspár a nemrég megvásárolt és sok pénzért felújított otthonából azért költözött el, mert távolinak találták a lakóhelyüket a belvárosban lévő munkahelyüktől.

Sok mindenben történt változás Meszesen, de a belváros nem jött közelebb. Van egy jó helyen lévő, felújított művelődési házunk, de ez nem pótolja a volt József Attila Művelődési Házat, amelynek hatalmas befogadóképessége minden kulturális igényt ki tudott elégíteni. Ma ez az üresen álló épület várja, hogy magától összedől, vagy az anyagát szétlopják.  Milyen jó lenne, ha ebbe az épületbe költözhetne a Cigány Közművelődési Egyesület, vagy létrejönne az ország lakosságának közel egymilliós létszámát kitevő cigányság részére egy cigány színház.

A felújított Pákolitz Művelődési Ház alapterületét, a "hozzá ragasztott" MATÁV épület miatt nem lehetett a kétszeresére növelni és tetőtér beépítéssel a funkcióit kibővíteni. Igazán jó megoldás, az lett volna, ha a szénbánya vállalat hatalmas költséggel átalakított igazgatósági épületéből valósult volna meg egy minden igényt kielégítő művelődési ház. A Gandhi kollégium, pedig összeépült volna az iskolával.

Egy meszesi választópolgár

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!