Olvasónk panaszolja

2024.05.20. 08:20

A padló is mozgott a mélynyomók rezgésétől

A napokban több cikk is megjelent a pécsi EXPO területén tartott PEN rendezvénnyel kapcsolatban.

Wald Kata

Volt, aki, mint fellépő írta le a tapasztalatait - az írásban megfogalmazott boldogságával, örömével egyet is értek. Egy ember életében a siker pillanatai felejthetetlenek. Remélem, hogy a fiatalember továbbra is sikeres és boldog lesz.

Őt, és a város minden illetékesét arra kérném, hogy ezt az örömöt és boldogságot hozzák el a város lakóinak életében is.

Ugyanis a mostani rendezvény hangereje, túllépett minden eddigi, az utóbbi években rendezett esemény hangerején. A kertvárosi lakások egy részében egyszerűen lehetetlen volt aludni, sőt huzamosan tartózkodni sem. Nálunk még a padló is mozgott a mélynyomók rezgésétől. Mivel a napokban jelent meg egy cikk, hogy a sátor egy részét a szerkezet meggyengülése miatt lezárták, elég bátorság kellett hozzá, hogy ekkora rendezvényt, ekkora hangerővel, rezgéssel meg mertek rendezni.

Igaz, hogy van szakértői vélemény, de nem biztos, hogy ez az öreg szerkezet a véleményezést figyelembe veszi. Amennyiben esetleg tragédia történne, ki lesz a felelős a város illetékesei közül? Ki fog oda állni, a hibáját vállalni a törvényes eljárás során? Ki fog az esetleges áldozatok hozzátartozóinak szemébe nézni?  

Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy a mindenki életét megkeserítő, eddig is sokat támadott  EXPO sátor helyett, például a volt A/1-es laktanya területén létesítsenek egy szórakoztató központot. A terület kevésbé lakott, szilárd falak vannak körülötte, jól megközelíthető, elegendő parkoló terület van.  

A sok értelmetlen, tessék-lássék beruházás helyett erre kellene költeni, ha már egy strand sem épül meg. Az arra szánt beruházási összeget is át lehetne csoportosítani.

Ideje lenne, hogy sok év után a sátrat arra használják amire szánták. Szervezzenek minél több zajmentes rendezvényt, kiállítást a területére, a bevétel akkor is megteremthető, a lakókörnyezetben élőket pedig hagyják végre pihenni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!