Postabontás

2024.05.18. 08:20

Fércmunka az új Diana téri piac, átjárja a szél, a hideg – véli olvasónk

A napokban először jártam a nagy csinnadrattával megnyitott Diána téri piacon.

Wald Kata

Azt látom, hogy a lassú és át nem gondolt munkához idő kell, mert a határidő után jelentős késéssel adták át. Hogy miért a késés, azt takarja jótékony félhomály.

Én most már csak azt szeretném, ha valaki megválaszolná azt a kérdést, hogy télen hány ima fog a tervező és minden illetékes lelki üdvének érdekében az égbe szállni. Az árusok minden bizonnyal áldani fogják a tervezőt, és azokat is, akik gondolkodás nélkül elfogadták a terveket, megrendelték és átvették ilyen állapotban ezt az épületet. Szeretném, hogy ha minden illetékes, a téli hideg napokon egész nap az árusok mellett állna és élvezné a dilettantizmusának az eredményét. Az egész csarnok körbe nyitott, a szél ott fúj be és járja át az egész létesítményt, ahol, és ahogy akarja. Az árusok ott fognak állni a mínuszokban és ezt az összkomfortot még a téli szél is erősíteni fogja.

A tervező és minden illetékes műszaki „szakember" ezt az egyszerű tényt is figyelembe vehette volna, ha lenne bennük egy kis empátia az árusok, és a vevők irányába.

Sajnos megint meg kell állapítani, hogy átgondolatlanul, ésszerűtlenül, de tervszerűen megy a pénzszórás. Ennyi erővel napvitorlát is szerelhettek volna fel. Az esőtől, naptól az is véd, a többit meg bírják ki akik ott vannak, minek mentek oda. Olcsóbb lett volna, hamarabb elkészült volna és pont annyi haszna lenne, mint ennek a fércmunkának. Csak gratulálni lehet az alkotóknak, remélem büszkék a munkájukra, vagy, ha nem is, de legalább jól kerestek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!