Postabontás

2024.06.14. 19:09

Olvasónk szerint túl szűkösek a parkolóhelyek

A nagyobb személyautók nem férnek el a megszabott parkolóhelyeken - egyre többször látom, hogy a felfestett vonalon áll az autó egyik fele, azaz másfél helyet foglalnak el egy helyett.

Wald Kata

Fotó: Peter Gudella

Ami érthető - másképp nem tudna a sofőr kiszállni. És ez nem az autó méretének a hibája, hanem a felfestett parkolóhelyeké. Az a sejtésem, hogy a szabvány nem frissült a trendekkel - azaz évtizedekkel ezelőtti autószélesség alapján készülnek a felfestések. De ha nem is így van, akkor is tény: túl szűkösek a parkolóhelyek. Nem olyan rég valaki szóvá tette a Postabontásban, hogy az Árkádban a kormány mögé csak úgy tudott beülni, hogy az anyósóülés felőli oldalról kellett beszállni az autójába, mert a mellette lévő autó annyira szorosan állt. 

A hasonló esteket sajnos a nagyobb autók esetén csak másfél hely elfoglalásával lehet elkerülni. Változtatni kellene a szabványon szerintem. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!