Mozgalom lehet

2024.07.08. 19:30

A környezetet védenék az Ifjú Titánok - jelzi olvasónk

Pár évvel ezelőtt az általános iskolát éppen csak, hogy elvégzett fiatalok gyűltek össze egy peremkerületi intézményben, hogy tanácsot kérjenek az ott rendszeresen összejöveteleket tartó, magukat bölcsek tanácsának nevezett aggastyánoktól.

Wald Kata

Fotó: VGstockstudio

A kérdésük az volt az idősekhez, hogy milyen - se párthoz, se egyházhoz nem tartozó - ifjúsági szervezet létrehozását javasolják. A rangidős egyik veterán a következőt javasolta: nagy divat lett az idősebb korosztály részéről olyan szervezetbe tömörülni, amely zászlójára tűzte a környezet védelmet. Sajnos azonban ezek a pártszerű képződmények nem igazán tudják meggyőzni az állampolgárokat az igazukról akkor, amikor energiájukat inkább egymás lejáratására fordítják, semmint a környezet védelmére. Javasolta számukra, a régmúltba visszanyúlva egy ifjúsági szervezet létrehozását, az Ifjú Titánok Zöld Mozgalmát - az elnevezés utal azokra, akik még Zeusszal is szembeszálltak az igazuk bizonyítására. Úgy tűnt, a fiataloknak tetszett a gondolat, de mire sor került volna a zászlóbontásra, megjelent a Covid járvány, amely a mozgalom megalapítását ellehetetlenítette. 

Ezek a fiatalok ma már a felnőtt korba léptek, de nem mondtak le arról, hogy létrehozzák a hiánypótló ifjúsági szervezetüket, az Ifjú Titánok Zöld Mozgalmát. A ház, amely az összejövetelnek helyt adott, szívesen felvállalná a mozgalom támogatását, csak legyen valaki, aki a kezdeményezés élére áll.

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!