Hirdetés

2023.08.07. 11:08

Álláslehetőségek a raktározás, logisztikai területén Szolnokon

A logisztika berkein belül Szolnokon is megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre. Ilyen típusú pozíciók egyébként a SzolnokAllas.hu felületén is elő szoktak fordulni, méghozzá a raktározás, logisztika álláskategória alatt. A következőkben bemutatunk néhányat a gyakran visszatérő lehetőségekből, továbbá összefoglaljuk azok legfontosabb jellemzőit.

PR cikk

Forrás: SzolnokAllas.hu

Raktáros

A raktáros pozíció az egyik leggyakrabban előforduló lehetőség a logisztikai álláskategórián belül. Betöltőire jellemzően olyan feladatok várnak, mint például a beérkező áruk lepakolása, az áruk szállításhoz történő előkészítése, az anyagmozgatás a raktár területén belül, a leltározásban való közreműködés, továbbá a raktári rend és a tiszta munkakörnyezet fenntartása. A linken találhat szolnoki raktáros állást.

Ezen feladatok ellátásához pedig általában középfokú végzettségre, illetve targoncás jogosítványra is szükség van. Persze ez nem minden esetben van így, akár olyan raktáros munkát is lehet találni, ahol mindez nem feltétel. A jó állóképesség, továbbá a precíz, pontos és gyors munkavégzés képessége ugyanakkor valamennyi esetben alapvető követelmény.  

Fuvarszervező

Fuvarszervezői pozíció ugyancsak előfordult már a SzolnokAllas.hu kínálatában. Egy ilyen állás kapcsán az alapvető feladatokat általában a fuvarok megszervezése és lebonyolítása, a szállítmányok nyomon követése, a gépkocsivezetőkkel és megbízókkal történő kapcsolattartás, továbbá a szállítmányozást érintő adminisztratív ügyintézés jelenti.  

Az esélyes pályázáshoz pedig jellemzően legalább középfokú végzettségre, magabiztos számítógépes ismeretekre (főként MS Office), valamint kommunikációképes idegennyelv-tudásra van szükség. Emellett pedig a személyes tulajdonságokat illetően kiemelt fontossággal bír a kiváló szervező- és problémamegoldó képesség, a rugalmasság, illetve a jó kapcsolatteremtő készség.  

Beszerző

A beszerzői álláslehetőségek szintén nem példa nélküliek a szolnoki állásportál felületén. Egy ilyen pozíció esetében a mindennapi feladatokat általában olyan tevékenységek jelentik, mint a potenciális beszállítók felkutatása, a velük való tárgyalások lebonyolítása, a raktárkészlet folyamatos nyomon követése, a szükséges anyagok megrendelése, a beszállításokhoz kapcsolódó számlák ellenőrzése, továbbá a szállítások adminisztratív teendőinek elvégzése.  

A beszerzői munkakörök betöltéshez jellemzően már felsőfokú végzettségre, a logisztikában való jártasságra, valamint tárgyalóképes aktív nyelvtudásra (főként angol) van szükség. Emellett pedig a személyes tulajdonságokat tekintve a jó szervezőkészség, illetve az önálló és proaktív munkavégzés képessége szintén elengedhetetlen.  

Vevői kapcsolattartó

Végezetül pedig a vevői kapcsolattartó pozícióról sem feledkezhetünk meg, hisz ezen munkakör is képezte már részét a SzolnokAllas.hu kínálatának. Itt a feladatok jellemzően olyan tevékenységekből állnak, mint például a partnerekkel és vevőkkel való napi szintű kapcsolattartás, a vevői rendelések koordinálása, a szállítási határidők felügyelete, valamint különböző kimutatások készítése.  

Ezek ellátásához pedig általában középfokú végzettségre, nyelvtudásra és felhasználói szintű számítógépes ismeretekre van szükség, ami mellett az ügyfélorientált hozzáállás és a kiváló problémamegoldó képesség szintén rendkívül fontos.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában