Hirdetés

2023.12.17. 09:00

Honsa Kft. – Alkatrészek Pécsről az autóipar legnagyobbjainak

Mintegy 13 milliárd forintos árbevételt ér el 2022-ben a pécsi központtal működő, Európa legnagyobb autógyárainak beszállító Honsa Kft. A vállalat az elmúlt két évben jelentősen, 450-ről mintegy 600 főre növelte dolgozói létszámát, új partnerei között pedig egy valódi legendával is büszkélkedhet.

 

 

A cég története akkor kezdődik, amikor a német Koller-csoport 1999-ben Pécs déli részén megalapította első leányvállalatát, a Honsa Kft-t. Az elmúlt több mint két évtizedben a cég nemcsak Pécs és az ország, hanem a világ vezető nemzetközi autóalkatrész-gyártójává vált a saját területén, ami a csomagtérfedlapok és -burkolat, valamint kalaptartógyártás.
Mára több mint négymillió terméket gyártanak évente 16 ezer négyzetméteres termelési területükön olyan neves autógyártóknak, mint az Volkswagen, az Audi, a Mercedes, a Seat, a Land Rover, a Jaguár. További ok a büszkeségre, hogy a pécsi cég legújabb partnere az autógyártásban már-már kultikus státuszt elfoglaló BMW.
A Honsa Kft. kiemelt figyelmet fordít a folyamatos fejlődésre. 2019 szeptemberében, húszéves fennállásuk ünnepségén adták át új, 4900 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnokukat, amely a Honsa immár nyolcadik csarnoka. Az 1,9 milliárd forintból felépített épület egy összesen 3,2 milliárd forintos kapacitásbővítési beruházás része. Ezeken felül a vállalat folyamatosan vásárol új présgépeket és egyéb eszközöket.

A Honsa az igazi nemzetközi nagyvállalati környezet minden előnyének biztosításán túl további módokon is odafigyel munkavállalóira. A Péccsel szomszédos településen élők szállításához céges buszokat indítanak. Ez a fajta munkába járási mód olcsóbb és kényelmesebb is munkavállalóik számára, mivel természetesen egyből az üzemnél szállhatnak le a dolgozók.
Egyúttal a tevékenységek széles körét kínálják az irodai pozícióktól a fizikai munkáig, a gépkezeléstől a minőségellenőrig, továbbá a logisztika, a raktározás és a termelésirányítás területén is tudnak munkalehetőséget biztosítani. Szintén érdemes kiemelni ezen a helyen, hogy a Honsa 2022-ben a „Családbarát Munkahely” tanúsító védjegyet is megszerezte, mivel a cég fontosnak tartja, hogy munkavállalóik ne csak a munkahelyükön, hanem a magánéletben is stabil hátteret tudjanak maguk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában