Hirdetés

2024.06.25. 08:00

Jön a nyári kavalkád - Közeleg a huszonkettedik Bicsérdi Burgonyafesztivál napja

Évek óta nagy sikerrel, népes látogató közönség körében rendezik meg Bicsérden a Burgonyafesztivált. 2024-ben sem lesz ez másként, idén 22. alkalommal kerül sor a rendezvényre, melyet ezúttal június 29-én, szombaton tartanak. A hagyományos programelemek mellett újakkal is bővül a kínálat a Bicsérdi Burgonyafesztivál során.

PR cikk

A Bicsérdi Burgonyafesztivál 2024-es programja a hagyományos hármas egységet követi: szakmai témák, gasztronómia, és kulturális irányvonalak is megjelennek.

Törekedtünk azonban új elemekkel is bővíteni a fesztivált. Idén ezért a nap folyamán Kaposvári Autósport Egyesület jóvoltából Forma-1-es autó-motorsport verseny szimulátort próbálhatnak ki az érdeklődők az e célból felállított sátorban

– tudtuk meg Vér József polgármestertől.

Az egészségügyi aspektus sem marad el, lehetőség lesz véradásra és vércukorszintmérésre a faluházban 14 és 17.30 óra között.

 

Emellett lesznek kézműves foglalkozások, melyben Kovács Tamás fafaragó mester segíti a gyermekeket. Ügyességi játékok, gyerekműsor, valamint közös, szabadtéri főzés, illetve ételudvar is várja a látogatókat 14 órától bővített kínálattal, továbbá bor- és sajtkóstoló, kirakodó és kézműves vásár, illetve tökmagolaj kóstolás is a fesztivál része lesz, több, környező település, illetve nemzetiségi önkormányzatok közreműködésével.

Ugrálóvár, lovagoltatás, óriás darts, karikadobálás, illetve arcfestés is színesíti a felhozatalt, de a zenei fellépők sem maradnak ki az idei programból, idén két élőzenei koncertre kerül sor.

12 és 15 óra között Vranesics László és barátai muzsikál a résztvevőknek. 15 órától a Szentlőrinci Általános Iskola Tagintézmény diákjainak műsora, illetve a Szuszi AP Team pompon bemutatója lesz látható. Fél négytől a Super Troupers lép fel, akit fél ötkor DJ Dominique követ. 17.45-kor Kiss Kata zenekar ad élő koncertet, akit háromnegyed hétkor ismét a Szuszi AP Team Pompon előadása követ.

Negyed nyolckor a DELTA zenekar adja az este második élő koncertjét, negyed tíztől hajnalba nyúló bállal zárul a fesztivál.

 

Modernebbé alakították a játszótér környezetét

A játszótér köré egy közel háromszáz méteres körben járható, térkövezett járda épült, amely kerékpározásra, görkorcsolyázásra, kocogásra, futásra, illetve babakocsival való sétálásra is alkalmas. Az új járda a felnőtt tornapályával való összeköttetést is segíti. Ez a Magyar Falu Program keretében nyert, tizenharmadik sikeres pályázatnak köszönhető. Továbbá oszlopokon elhelyezett, nagy teljesítményű napelemes lámpák biztosítanak majd hangulatos irányfényt az esti sportoláshoz és sétához. Két új játékot is elhelyeznek a területen: egy rugós játékot, illetve egy új, nagyobb méretű hintát.

Mindemellett egy meseoszlop kerül kialakításra, továbbá a pihenő részt is megújítják egy leülő körpad kialakításával.

A játszótéren elkezdődött egy új fejlesztés, egy új grund focipályát terveznek létrehozni, amely kapukkal és labdafogó hálókkal lesz ellátva.

Szintén a Magyar Falu Programban játszótér lejárati része teljes felújításra kerül, a lejárati út új burkolatot kap, az egészet aszfaltréteggel látják el. Ezzel együtt a nagybicsérdi temető előtti parkolót kibővítették, illetve megvalósult a térkövezés és az új padok elhelyezése.

Egy új kültéri alkotással is gazdagodik a település

Folyamatban van Bicsérden a településkép szempontjából ikonikus épület, illetve kulturális tér, a Torony Galéria fatornyának felújítása. Itt április -május folyamán a fa szerkezet javítási munkálatai lezajlottak, amelyeket május végén a csiszolási munkák követtek.

A torony festését alpintechnikával végzik, ugyanis állványról nem megközelíthető. A lecsiszolt felület három réteg festést kap, hogy hosszú távon megőrizze a faszerkezet épségét.

A fénykapu is már régóta szép színfoltja Bicsérdnek, ennek augusztusra tervezik nagyszabású felújítását, csiszolását, illetve újrafestését.

A Burgonyafesztivál előtti pénteken, június 28-án 18 órától a Generációk című fából készült kültéri alkotás átadására, valamint a felszentelésére kerül sor. Ebben Dohány Zoltán plébános működik majd közre. Az ünnepélyes átadón beszédet mond Vér József polgármester, dr. Szente Tünde önkormányzati képviselő, és Konyári Tímea, a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep Egyesület vezetője. A kompozíciót Kovács Tamás harkányi fafaragó készítette, és a dédszülők, nagyszülők, szülők és gyermekek kapcsolatát jeleníti meg. A rendezvényen ének-zenés produkciót ad elő Durovics Dóra és Durovics Géza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában