Sport

2007.01.30. 08:38

PMFC: három ment, három jött

Pécs | A napokban az aláírásokkal végleg hitelesítik, hogy ki érkezik, illetve ki marad a PMFC-Pécs Plaza NB I-es labdarúgócsapatánál, milyen kerettel vághat neki a tavaszi szezonnak Keszei Ferenc együttese.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A próbajátékon az osztrák másodosztályú Hartbergnél járó Pest Krisztián nem tudott külföldre szerződni, így biztossá vált, hogy marad Újmecsekalján. A nyáron igazolt, ám sérülése miatt alig-alig látott Varga Zoltán viszont távozik, őt az NB II-es Jászapáti igazolta le. Így sem maradnak Varga Zoltán nélkül a piros-feketék, a legutóbb Kaposvárott futballozó, ám a somogyiaknál szerződést bontó középpályás ugyanis Pécsett folytatja.

– Varga ingyen igazolható, ami számunkra ideális megoldás – mondta Tomka János, a PMFC ügyvezető igazgatója. – Rajta kívül Wittrédi Dávid kerül még a kerethez, ő eddig kölcsönben Szentlőrincen játszott. Helyette két, már a felnőtt kerettel gyakorló fiatalt adunk az NB III-as lőrincieknek, Abou Warda Renátó és Szabó Norbert is náluk fejlődhet tovább.

A sportvezető hozzátette, csak a három távozó, Vujics, Varga és Balaskó helyére igazolhattak, a lehetőségeik nem engedik meg, hogy több játékos alkossa a keretet. Ezért érkezhetett Sztipánovics, Wittrédi és a másik Varga, míg ugyanezen okból nem számítanak Kanizsai Péterre, aki marad a Kozármisleny labdarúgója. Elképzelhető, hogy utóbbival azért előszerződést köt a PMFC, ám erről még nem döntött a vezetőség.

A pécsiek szerdán újabb edzőmérkőzést játszanak, 18 órakor a Kozármislenyt fogadják a kovácstelepi műfüvesen. Szombaton 11.30-tól ugyanott a Siófok ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!