Sport

2008.07.27. 17:32

Dénes Gábor nem játszik az NBA-sztárok ellen

A pécsi Dénes Gábor sérülés miatt nem játszhat a férfi kosárlaba-válogatottban a világbajnok spanyolok elleni mérkőzésen, melyen az ellenfél soraiban NBA-sztárok sorakoznak.

F. Z.

Igaz, hogy csak barátságos találkozón, és igaz, hogy a horvátok visszalépése miatt, de a tény tény marad: hétfőn este nyolc órától a világbajnoki címvédő Spanyolország ellen lép pályára a magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Mészáros Lajos együttese a tapolcai edzőtábort szakította meg egy villámutazás erejéig: a spanyol szövetség a múlt hét közepén invitálta meg a magyar gárdát, amely el is fogadta a felkérést, azzal a feltétellel, hogy jövőre viszonozzák látogatását, azaz Magyarországon is sor kerül egy barátságos találkozóra. A spanyol válogatott, soraiban több NBA-játékossal, így Pau Gasollal (LA Lakers), Rudy Fernándezzel (Portland Trailblazers), José Calderonnal (Toronto Raptors) és Juan Carlos Navarróval (Memphis Grizzlies), Pekingbe az aranyérem egyik fő esélyeseként utaznak ki.

A magyar keretben két PVSK-játékos is ott lesz: Grebenár Péter és Bencze Zoltán. Dénes Gábor nevét viszont hiába keressük az utazók között.

– Sajnos kiújult a deréksérülésem – nyilatkozta érezhető elkeseredéssel a hangjában a bedobó. – Így pedig nem tudnék hasznára lenni a csapatnak. Az elkövetkező két hónapban gyógytornászhoz járok majd, hogy legalább a bajnokság kezdetére egészséges legyek. Mondanom sem kell: nagyon szomorú vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!