Sport

2008.07.19. 15:18

Pakstól kapott ki egy góllal a PMFC

A Tolna megyei településen megrendezett edzőmérkőzésen 1-0 arányban maradt alul a PMFC az NB1-es Pakssal szemben.

F.Z., dg

A paksi pálya felújítási munkálatai miatt Dunaszentgyörgyön rendezték meg szombaton 11 órakor a Paksi FC – Pécsi MFC labdarúgó felkészülési mérkőzést. A paksiak eddig mind a hét edzőmeccsükön veretlenek maradtak, a pécsiek pedig csak a horvát első osztály harmadik helyezettjétől, az NK Osijektől kaptak ki 1-0-ra, valamint a hazai élvonal újoncától, a Kecskeméttől szenvedtek 2-0-ás vereséget.
A paksiak már a mérkőzés előtt örülhetnek: a felkészülési találkozókon nagyon gólerős Márkus Tibor ugyanis hosszas gondolkodás után úgy döntött, mégsem hagyja el a tolnai együttest.

A találkozón – a nagy meleg ellenére – jó játékot láthattak a szurkolók. Érdekességként feljegyezhetjük, hogy a két csapat megegyezett: nem a szokásos, kétszer negyvenöt perces lebonyolítást választják, inkább rendhagyó módon négyszer harminc percig fociztak, hogy minél több játékos pályára léphessen. Persze mindkét csapatban akadtak olyan labdarúgók, akik nem tudtak társaikkal tartani: Kriston Attila belázasodott, Csehi Tamás pedig saroksérülés miatt nem játszhatott paksi részről, míg a U19-es Európa-bajnokságon a spanyolok elleni gólt jegyző Nagy Olivér a Pécs csapatából hiányzott. 

A gólt a második negyed hozta: Márkus Tibor léphetett volna ki a védők közül, ám a tizenhatoson belül Finta Zoltán megállította a támadót, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Éger László a bal alsó sarokba lőtte a labdát, a jó irányba vetődő Herbert Roland csak beleérni tudott.
A harmadik részben Szalai Tamás húsz méteres kapáslövése volt a leginkább góllal kecsegtető helyzet, ám a felső léc megmentette a hazaiakat. A záró felvonásban Buzás Attila húsz méteres szabadrúgása hozott kis híján gólt, ám a lövés a keresztlécről a gólvonalra pattant.

Paksi FC – Pécsi MFC 1-0 (0-0,1-0,0-0,0-0)
Dunaszentgyörgy, 150 néző.
V.: Éreth.
Paks: 1-2. negyed: Kovács – Vári, Éger, Salamon, Hanák – Szabó J., Böde – Heffler, Kiss T., Báló – Márkus.
3-4. negyed: Kovács A. (Csoknyai 90.) – Pandur, Horváth S., Salamon, Hanák (Szabó J. 95.) – Tamási, Mészáros I. – Pap R., Buzás, Sipeki– Weitner (Bohner 85.).
Vezetőedző: Gellei Imre.
Pécs: 1-2. negyed: Herbert – Finta, Lantos, Szabados – Megyesi, Berdó, Szalai, Gulyás – Kulcsár, Szabó N., Lovrencsics.
3-4. negyed: Herbert (Sólyom) – Finta, Szabados (Csorbics), Arnold – Szalai (Kalmár), Törtei, Lantos (Dara), Megyesi (Máté) – Berdó (Wittrédi), Fónai, Nagy A.
Vezetőedző: Nagy Tamás.
G.: Éger (40. - 11-esből)
Nagy Tamás: – Elégedett vagyok a látottakkal, jó mérkőzést játszottunk a Pakssal. A felkészülésünk csúcsa volt ez a mai meccs, ezután jön a könnyebb időszak. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, hiszen meccsszituációban derül ki igazán, hogy kire számíthatok majd a bajnokságban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!