Sport

2008.10.27. 19:59

Todorovics hazament Szerbiába

Bár sokan azt hitték, hogy itt a csodacenter, és hosszúra nőtt szerb kosaras lány, Zorana Todorovics megváltja majd a világot Pécsett, ebből nem lett semmi.

Horváth László (Dunántúli Napló)

Annak idején még Rátgéber László fedezte fel, a mesteredző újvidéki kapcsolatai révén került Baranyába. A tavaly feltűnt, 208 centis (vagy még nagyobb, merthogy senki sem tudta pontosan, milyen magas) kosárlabdázó azonban már nincs Magyarországon. Visszatért Szerbiába, állítólag ott felsőoktatási intézménybe jár. Amikor kiderült, hogy a MiZo Pécs 2010-nél nem kínálnak neki profi szerződést, a klub megpróbálta kiajánlani más magyar csapatoknak, de azok nem tartottak rá igényt. Így hazament Versecre.
 
Todorovicsnak kezdetben a mozgásával alapvető gondok adódtak (nem tudott rendesen futni), finoman szólva a kondija sem volt az igazi, ezeken valamelyest sikerült ugyan javítani, de messze volt még attól, hogy a MiZo Pécs 2010 szintjén valóban használható legyen. Így a próbajátéknak is nevezhető egyéves magyarországi tartózkodása nem végződött sikerrel. Pedig egyénre szabott edzésmunkát végzett, és külön edző, Petrov Iván foglalkozott vele.

– A futósebessége 15 százalékot javult, a mozgáskoordinációja is más lett, de még sok munka lett volna hátra. Naponta hat-hét órát kellene vele foglalkozni, mindezt másfél-két éven keresztül. Akkor jó kosaras lehet belőle – nyilatkozta Petrov Iván.

Todorovics korábban Törökországban is megmutatta magát, azonban ott sem szerződtették.

– Nem szívesen emlékszünk arra az időszakra, amelyet Törökországban töltöttünk, mert a lányom ott alig fejlődött. Talán Pécsett nagyobb szerencsével járunk – nyilatkozta tavaly augusztusban Zorana édesanyja.

Az akkori reménykedéssel szemben a mostani valóság az, hogy a pécsi próbajáték sem jött be neki, de legalább a mozgáskultúrája javult, és megtanult úszni, holott korábban víziszonya volt.

Már ez is valami.

Ezek is érdekelhetik