Sport

2008.12.13. 19:51

Kosárlabda NB I: könnyedén győzött a Pécs Szolnokon

Több mint 20 pontos különbséggel győzött a PVSK-Panthers a Szolnok otthonában a férfi kosárlabda NB I-ben.

F. Z.

Szolnoki Olaj – Pécsi VSK-Panthers 60-81(22-14,10-19,13-20,15-28)

Férfi kosárlabda NB I. Szolnok, 2500 néző. V.: Földházi. Hegedűs. Pozsonyi. Szolnok: Coleman 15/9, WILSON 16/3, Basit 2, Szabó 9/3, Jurkunas 6/6. Cs.: HARAZIN 7, Cseh, Váradi 5/3, Gaál. Vezetőedző: Pór Péter. PVSK: KELLEY 17, Spivey 2, Dénes 7/6, GREBENÁR 15/3, BENCZE 16. Cs.: WITTMANN 14/12, Czigler, Alekszics 6, Tóth N. 4. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

A tavalyelőtti bajnok csarnokában nem könnyű nyerni, még akkor sem, ha a Szolnok finoman szólva sincs mostanában csúcsformában, a piros-feketét sorra kaptak ki olyan ellenfelektől, akiket egy éve még simán legyőztek volna. Nyilván ezért is szerettek volna a PVSK ellen mindenképpen nyerni. Ám a Pécsnek is nagyon kellett a győzelem, hiszen múlt héten, a Falco ellen egy megnyert mérkőzés csúszott ki a kezük közül, jövő héten pedig jön a formába lendülő Körmend.

Az első negyedben ugyan elhúztak a házigazdák, ám ez csak annak volt köszönhető, hogy rendre kimaradtak a pécsi ziccerek (a távoli dobásokról nem is beszélve). A második tíz percben aztán vagy a gyűrű lett nagyobb, vagy a palánk szimpatikusabb, vagy Dénesék kezdték el érezni a pályát (utóbbira gyanakszunk) – a lényeg: néhány perc alatt felzárkózott a Pécs, sőt, a félidőben az egykori szolnoki kedvenc, Thomas Kelley kosarával a vezetést is átvették. A szünet után nem volt kegyelem: a pécsiek fokozatosan léptek el a házigazdáktól, a negyed végén szinte megnyugtatónak tűnő nyolc ponttal vezettek. Aztán a “szinte” szót öt perc alatt leradírozták Wittmannék: dobtak tizenkettő pontot, kaptak kettőt, és ezzel el is döntötték a meccset. A vége igazi örömkosárlabdát hozott – igaz, csak az egyik, a kisebb, de megérdemelten nagy hangú tábor örült.

Sztojan Ivkovics: – Szombathelyen is büszke voltam a csapatra, most is az vagyok. Pedig most nem is játszottunk olyan jól, mint legutóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!