Sport

2009.01.17. 19:50

Atom-PVSK: kiütéssel győztek a pécsi kosarasok

Megggyőző fölénnyel, 84-49 arányban győzte le a PVSK-PannonPower férfi kosárlabdacsapata a bajnokesélyesnek kikiáltott Paksi gárdát, amely hazai pályán asszisztált a vendégek győzelméhez.

F. Z.

Atomerőmű SE- Pécsi VSK-PannonPower 49-84 (12-25, 13-18, 18-16, 6-25)
Férfi kosárlabda NB I. Paks, 2000 néző. V.: Hartyáni Zs. Bognár T. Király L.
Atomerőmű SE: Mészáros, Johnson, Williams 12/6, Gosa, GULYÁS 19. Cs.: Medve 10, Csaplár-Nagy E. 3, Morgen, Kiss 5/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Pécsi VSK-PannonPower: KELLEY 18/6, WITTMANN 21/12, Dénes 4, GREBENÁR 11, Czigler 4. Cs.: Tóth N., Alekszics 7/3, KAPOV 15/15, Kovács P., Hosszú, Eilingsfeld 2, Lepsényi 2. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Amikor a hét közepén a pécsi férfi kosárcsapat új névszponzori szerződést kötött, sokan kérdezték a cikk szerzőjét, hogy ez most akkor mit is jelent a gyakorlatban. Rengeteg választ tudott adni, mindenkinek kicsit árnyalva a feltételezett jelentést. Ezentúl nem lesz ilyen probléma – csak elő kell venni a szombati, a bajnokesélyesnek kikiáltott Paks elleni mérkőzés statisztikáját.

No, persze azért hiba lenne azt állítani, hogy azért ért el huszonegy pontot Wittmann Krisztián, szórt hat kísérletből öt hármast Ante Kapov, szedett le kilenc lepattanót Dénes Gábor, adott ugyanennyi gólpasszt Thomas Kelley, mert hosszabb lett a csapat neve – ám tény, hogy végre egészen felszabadultan, végtelen nyugalomban játszhatott a pécsi csapat. És ha már játszott, akkor le is játszotta a pályáról a Paksot: az, hogy a négy amerikaival felálló vendéglátók az utolsó negyedben csupán hat pontot tudtak dobni, beszédesebb minden szónál. Sőt, ami még ennél is fontosabb, pályára léphettek a fiatal reménységek, Eilingsfeld János, Lepsényi Ádám és Kovács Péter. Egy nagy élménnyel ők is, mi is gazdagabbak lettünk.

Sztojan Ivkovics: – A csapategységünk győzedelmeskedett a sztárparádé felett. Köszönöm, hogy pécsről ilyen sokan eljöttek támogatni minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!