Sport

2009.05.07. 09:58

Aktívabb támadójáték és két csatár várható a PMFC-nél

Róth Antalt Botos Antal váltotta a PMFC labdarúgócsapatának kispadján. Az utánpótlás szakágvezetőből lett vezetőedző interjúnkban elmondja, azért vállalta a feladatot, mert szentül hisz benne, hogy a csapat fel fog kerülni az élvonalba.

K. Mayer András

Legfeljebb a keresztnevük közös, a habitusuk nagyon eltérő. Ön nem igazán kíméli a hangszálait az edzésen, kieresztette a hangját.
– Ilyen vagyok, így tartom az edzést – válaszolta az 58 éves Botos Antal, aki korábban dolgozott Baranyában többek között a PMSC-nél, a Mohácsnál, éveket töltött Győrben pályaedzőként, valamint Pakson és Mosonmagyaróváron is megfordult. – A meccseken ugyanilyen vagyok, végig irányítok, mondom a magamét, nem hagyom leülni a játékosokat.

– Gondolom sejti, hogy a szakmai felkészültsége mellett a mentalitása is hozzájárult ahhoz, hogy felkérjék a feladatra.
– Valószínű, hogy a vezetőség úgy látta, most ilyen vérmérsékletű ember kell, aki felrázza a csapatot. A játékosok az utóbbi időben úgy tették a dolgukat, mint a mesteremberek.

– Ez mit jelent? Hiányzott valami?
– A ritmus, a dinamika. A hit, ami a jobb csapatot megkülönbözteti a nem olyan jótól. Vagy: azt, akinek vannak céljai, attól, akinek nincsenek.

– A klub elnöke, tulajdonosa, Matyi Dezső nyilván azért kérte fel, hogy változtasson bizonyos dolgokon. Játsszunk egyet! Hogyan nézett volna ki önnél a PMFC Ajka elleni kezdőtizenegye?
– Na, ebbe inkább nem mennék bele!

– Akkor csak mondja el, milyen változtatásokat tervez.
– Aktívabb lesz a támadójátékunk. Ha a helyzet úgy kívánja, még kockázatot is hajlandó leszek felvállalni a győzelem érdekében.

– Tehát elképzelhető, hogy két csatárral fognak felállni?
– Igen, valószínű, hogy így lesz.

– Az edzőcsere jelzésértékű, mindenki tudja, mit vár el a tulajdonos a trénertől. Nem tart attól, hogy megpróbál majd beleszólni a munkájába?
– Nem szól bele, eddig sem tette ezt! A pénzéért pedig szerintem hadd mondja már el a véleményét!

– Hat forduló van hátra a bajnokságból, miként ítéli meg a PMFC jelenlegi helyzetét, esélyeit?
– Versenyben vagyunk. A kettős verseny hármassá bővült, ami nem túl örvendetes, hiszen még a harmadik otthonában, vagyis Pápán is fogunk játszani. De én azért vállaltam el ezt a feladatot, mert szentül hiszem, hogy ez a csapat fel fog kerülni az élvonalba. Erőt ad az a rengeteg e-mail, visszajelzés, amit nem csak az ország különböző pontjairól, hanem éppen Pécsről, Baranyából kaptam. Ezekből látni, érezni, hogy a helyiek mennyire fontosnak érzik azt, hogy itt újra élvonalbeli labdarúgócsapat legyen. Hogy a következő szezonban már ne az Ajkát vagy a Gyirmótot, hanem mondjuk az Újpestet és a Ferencvárost fogadjuk.

– Nagy meggyőződéssel beszél. Eszerint a bajnok nem is lehet más, mint a PMFC.
– Így van, a PMFC lesz az első helyezett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!