Sport

2009.05.05. 10:59

Edzőcsere: tizenkilencre jöjjön az alsó!

Kinek meglepetés, kinek teljesen természetes következmény: tegnap délelőtt a PMFC vezetősége menesztette Róth Antal vezetőedzőt. A távozó szakvezető helyére az utánpótlás szakmai igazgató, Botos Antal ül le.

K. Mayer András

Nagy Tamás: 3 bajnoki. Róth Antal: 21 bajnoki. Ennyi jutott ebben a szezonban a PMFC-nél alkalmazott két edzőnek. A piros-feketéknél most Botos Antal ülhet vezetőedzőként a bajnoki címre hajtó felnőttcsapat kispadjára, a megbízatása az idényből hátralévő hat mérkőzésre szól.

A döntés sokakat megdöbbentett (mint ahogy anno Nagy Tamás menesztése is), ugyanakkor nem kevesen gondolták úgy az Ajka elleni döntetlen után, hogy Róth Antalnak igenis mennie kell. A klubház komor hangulata, a nagyon is elégedetlennek tűnő elnök-tulajdonos, Matyi Dezső már vasárnap este sem ígért sok jót a feszült Róth Antal számára. Mintha érezte volna a tréner, hogy itt a vége.

Hogy miért is zárult le egy újabb Róth-korszak, arról Matyi Dezsőt kérdeztük.

– Tavasszal volt értékelhető teljesítmény? – kérdezett vissza a PMFC első embere. – Nem csak az Ajka elleni meccs számított, ha 2-1-re nyerünk, akkor is ugyanígy döntök. Ez csak a pont volt az i-re. Hétről hétre romló teljesítményt mutatott a csapat. Csodát kell tenni, mert különben elúszik az első hely, s most ezzel a lépéssel jöhet a tizenkilencre az alsó. Hogy mit várok Botos Antaltól? Természetesen bajnokságot kell nyernünk! Vele ez elérhető, ismeri a játékosokat és a kellő szakmai tudása is megvan a feladathoz.

Szerettük volna megszólaltatni Róth Antalt is, de a szakvezetőt nem sikerült utolérnünk. Így nélküle kell találgatnunk, mi is okozhatta a csapat gyengébb tavaszi szereplését, s miért vezetett mindez a menesztéséhez. A legfőbb ok valószínűleg az, hogy a télen megerősített PMFC nem volt elég támadó szellemű csapat – igaz, aki ilyesmit várt a vezetőedzőtől, az valószínűleg nem ismerte eléggé. A vasárnapi, Ajka elleni mérkőzésen is túl óvatosnak tűnt, hiszen gyakorlatilag Gyánó Szabolcs volt az egyetlen csatár, amikor pedig lecserélte, nem duplázta meg a támadók számát, csak Horváth Zsoltot tolta a helyére. Ez, és az ehhez hasonló lépések pedig nem találkoztak a vezetőség elképzeléseivel, így Róth Antalnak mennie kellett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kinek meglepetés, kinek teljesen természetes következmény: tegnap délelőtt a PMFC vezetősége menesztette Róth Antal vezetőedzőt.
[/caption]

A bajnokságból már csak hat forduló van hátra, s a PMFC még végezhet az első helyen. Ugyanakkor valóban vészjósló a tavaszi tabella: a Pápa veretlenül vágtat az első hely felé, a pécsiekkel szembeni kilencpontos hátrányából ennyi idő alatt már hetet ledolgozott. Vagyis nagyon úgy fest, hogy május 30-án, a Pápa – PMFC rangadón dől el, kinek is van helye az élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!