Sport

2009.05.13. 10:17

Több száz szurkoló kíséri el a PMFC-t a kupadöntőre

Döntőt játszik ma a Ligakupában a PMFC labdarúgócsapata, Siófokon a címvédő Fehérvár ellen lép pályára Botos Antal együttese. Aki nyer, húszmillió forinttal gazdagodik, a vesztes tízet vihet haza.

K. Mayer András

Bár a 18 órakor Siófokon, tehát semleges helyszínen kezdődő találkozót a Sport1 televízió élőben közvetíti, a két csapat biztosan nem üres lelátók előtt vívja majd meg az aranycsatát. Mindkét oldalon nagyon készülnek a szurkolók, Pécsről buszokkal (keddig nyolc jármű már tele volt, de még ma, a mérkőzés napján is lehet jelentkezni) és autókkal több százan kelnek útra, hogy szoríthassanak kedvenceiknek, míg a fehérvári klub vezetősége a menetrendszerinti vonathoz csatoltatott két vagont. Vagyis várhatóan jó hangulat lesz a siófoki stadionban – azon kívül pedig nem kizárt, hogy forró lesz a helyzet, hiszen a két B-közép kifejezetten utálja egymást.

Persze jó lenne, ha elsősorban a szurkolással lennének elfoglalva a pécsiek, hiszen másodosztályú csapatuk mégis csak egy élvonalbeli ellenféllel szemben veszi fel a kesztyűt. Az új vezetőedző, a Róth Antalt váltó Botos Antal most mutatkozik be a PMFC kispadján, s már a kezdőcsapat összeállításából is kiderül, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor változásokat ígért.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szalai Tamás (balról) már többször játszott ebben az idényben Ligakupa-mérkőzést, így Pécsett is pályára lépett a Honvéd ellen. Ma is szerepel Siófokon
[/caption]

– Az utóbbi napokban a felkészülés során külön nem hangsúlyoztuk a Ligakupa-döntőt, hanem kialakítottunk egy olyan játékot, amelyet a bajnokságban is szeretnénk játszani – mondta a szakvezető. – Hogy ez mit jelent? Áttértünk a 4-4-2-es szerkezetre, vagyis két ékkel játszunk, támadóbb szellemű csapat lép pályára. Hogy ezt mennyire engedi majd a Fehérvár, azt meglátjuk, hiszen a mostani ellenfelünk mégsem a Százhalombatta. Így elképzelhető, hogy nekünk kell majd jobban alkalmazkodnunk.

Megijedniük viszont semmiképpen nem kell a pécsieknek, még akkor sem, ha az élvonal ötödik helyezettje valóban nagyon kemény diónak tűnik. Ugyanakkor a PMFC a sorozat alatt már bizonyította, hogy nem riad meg a nagy feladatoktól, a csoportmérkőzéseken, majd az egyenes kieséses szakaszban öt első osztályú gárdát győzött le – a Paksot, a Haladást és a Honvédot ráadásul oda-vissza felülmúlta.

– Tudjuk, hogy Pécs velünk van, tudjuk, hogy nagyon sokan elkísérnek majd bennünket, szeretnénk méltóképpen képviselni a várost. Nekem ez az első kupadöntőm, de itt rögtön szeretném is hangsúlyozni, hogy Róth Antal érdeme, hogy idáig elvitte a csapatot. Az edzői sors fintora, hogy a döntőben már nem ő ül a kispadon – tette hozzá sportszerűen Botos Antal.

Természetesen a fehérváriak sem remegő lábakkal várják a találkozót. A játékosoknak pluszmotivációt jelenthet, hogy a vezetőség az aranyért járó húszmillió forintból információnk szerint tizenötöt közöttük oszt szét, ami fejenként nem kis summa. És persze az sem mellékes, hogy megvédhetik címüket: mindez azt jelentené, hogy a 2007-ben életre hívott sorozatot csak ők tudták megnyerni. Edzőjük, Varga István elmondta, a pécsi edzőváltás miatt nem tudja, mire számíthat majd a PMFC-től. A Róth Antal-féle csapatot ugyanis jól ismerte, a Botos-féléről azonban semmit sem tud. Ugyanakkor azzal tisztában van, hogy ellenfelük nagyon felkészült belőlük: a pécsiek három mérkőzésen is a lelátóról figyelték őket.

Ma a siófoki pályán eldől, mit ér a felkészültség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!