Sport

2009.05.20. 17:16

Wittrédire térdműtét vár

A PMFC-vel kapcsolatban mindenki a feljutás esélyeit latolgatja. Sajnos rossz hír, hogy a csapat egyik legjobbja, a tavasszal kiválóan futballozó Wittrédi Dávid súlyos sérülést szenvedett, műtét vár rá.

K. Mayer András

Szombaton még két gólt rúgott a Százhalombattának, múlt szerdán pedig a Ligakupa-döntőn is betalált, vagyis minden szép és jó volt. Hétfőn viszont beütött a legrosszabb, ami sportolóval történhet: elég volt egy szerencsétlen mozdulat az edzésen, s Wittrédi Dávid már tudta, nagy a baj.

– Amikor odaértem a labdára, kitámasztottam, de a jobb térdem sajnos ment tovább – idézte fel a fájdalmas emléket a pécsiek 21 éves középpályása. – Kedden már megvizsgáltak, a csontok szerencsére nem mozdultak el, de valószínűleg elülső keresztszalag-szakadásom van. El vagyok keseredve, mert az utóbbi időben jól ment a játék. De nagyon bízom benne, hogy a csapat nélkülem is megoldja a feladatot. Sőt, biztos vagyok benne, hogy feljutunk!

Dr. Papp Zsolt, a PMFC orvosa is megerősítette a diagnózist, hozzátéve, hogy csak az artroszkópos beavatkozás során derül ki, vajon részlegesen, vagy teljesen elszakadt a szalag. Akár így, akár úgy, Wittrédit mindenképpen műteni kell, s ha teljes szakadása van, fél év kihagyás vár rá. Ami ugyebár azt jelenti, hogy a bajnokságban és a Ligakupában is hat-hat gólt szerző játékos nem csak erre az idényre dőlt ki, hanem ősszel is sokáig hiányozni fog. Talán már az élvonalból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!