Sport

2010.01.16. 18:06

Simán nyert a MiZo Pécs

Nehezen indult a mérkőzés, ám a végére sima pécsi győzelem lett. A mérkőzésen a legtöbb kosarat Fegyverneky Zsófia szerezte.

F.Z.

A pécsi csapatnak a hétközi Euroliga-győzelem után igazából levezetés volt a bajaiak elleni mérkőzés – a hazaiak a bajnokságban eddig mindössze két győzelmet arattak, és kevéssé volt valószínű, hogy éppen Iványiék ellen táltosodnak meg. Mindazonáltal az első negyedben még nem volt észveszejtően nagy a különbség a két csapat között: tíz perc után még csak hét ponttal vezetett a Pécs, ám helyesebb, ha ezt az utazás és a fáradtság számlájára írjuk.

A második játékrészben aztán pillanatok alatt tíz, majd tizenöt pontra hízott a különbség, a harmadik negyedben pedig leiskolázták ellenfelüket a pécsi lányok. Igazából ekkor jött ki az erőnlétbeli különbség, mondhatnánk a hazaiak felé megengedően, ám sokkal inkább az vált nyilvánvalóvá, hogy még a pécsiek cseresora is többet tud erről a sportágról, mint a hazai játékosok többsége. (Beszédes tény, hogy a végül tizennégy IMB-ponttal záró Iványi Dalma csupán tizennyolc percet töltött a pályán.)

Az ősszel, az alapszakasz első körében, a Lauber Dezső Sportcsarnokban 100-31-re nyert a Pécs – most az ötven pontot is megdobták a bajaiak, ám kevéssé valószínű, hogy ettől akár a legkisebb mértékben is boldogabbak lennének.

Bajai NKK – MiZo Pécs 55-103 (21-28, 10-20, 9-29, 15-26)
Női kosárlabda NB I. Baja, 600 néző.
V.: Söjtöry, Domokos. Pécs: IVÁNYI 3/3, FEGYVERNEKY 19/3, RAKSÁNYI 14/6, VAJDA 8, Krnjic 15. Cs: OHLDE 14, Ruják 5/3, SAROK 9, Horváth L. 2, Turóczi 4, Quigley 10. Edző: Fűzy Ákos.
A Baja legjobb dobói: Budimir 14, Szepsi 12, Katona 10.
Fűzy Ákos: – Ma is motiváltan kosárlabdáztak a lányok, s az első negyedtől eltekintve védekezésben is egészen magas szinten teljesítettek. Nagyon örülök annak, hogy az ezúttal több lehetőséget kapó fiataljaink ilyen kiválóan kosaraztak. Ezen az estén öröm volt pályára lépni a telt házas, remek hangulatú bajai csarnokban.

Ezek is érdekelhetik