Sport

2010.04.02. 11:05

A PMFC az éllovast fogadja

Tavasszal még nem látta hazai pályán futballozni a pécsi közönség a PMFC labdarúgócsapatát. Nem is indulhatna jobb mérkőzéssel az idény a Stadion utcában, mint a Gyirmót elleni szombati rangadó.

K.M.A.

– Az első idei hazai bajnokin rögtön az éllovast fogadják, erre a mérkőzésre biztosan kíváncsiak lesznek a pécsi szurkolók. Jó lenne őket győzelemmel megörvendeztetni.
– Természetesen ez a célunk, ezért dolgozunk – mondta Várhidi Péter, a PMFC vezetőedzője. – De rögtön hozzáteszem, hogy ez egy nagyon fiatal, rutintalan társaság, ami megnehezíti a helyzetünket. A rangadókon ugyanis higgadtnak kell maradni bizonyos helyzetekben, például amikor az NB II-es szinten erős Gyirmót átveszi majd az irányítást. Ezeken a mérkőzéseken hullámzik a játék, s mi Siófokon pont ezt nem tudtuk meglovagolni: amikor az ellenfél kezdeményezett, nem voltunk elég higgadtak, amikor viszont mi játszottunk jobban, nem voltunk képesek élni a lehetőséggel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Várhidi Péter most irányítja először a PMFC-t a pécsi közönség előtt, s rögtön rangadón mutatkozik be: a Gyirmót látogat az újmecsekaljai stadionba
[/caption]

– Készülnek valami nyerő húzással a szombati vendégek ellen?
– Minden meccsnek vannak olyan lehetőségei, ahol az egyik csapat megnyerheti vagy elveszítheti a találkozót. Számomra azért nehéz még véleményt formálnom, mert összesen két tétmeccsen irányítottam a csapatot, márpedig csak ezeken lehet pontos képet kapni arról, hogy ki mire képes.

– A játékosai még nem mondtak le a bajnoki címről, elszántan készülnek. Ön szerint is van még esély?
– Továbbra is azt mondom, számunkra a legfontosabb az, hogy a fiatalok minél előbb rutinos, képzett labdarúgókká váljanak. Tudni kell ugyanis, hogy hihetetlen a lemaradásuk a hasonló korú külföldiekkel szemben, de még az NB I-esek is jóval előrébb járnak. Minél előbb el kell juttatni őket a csúcsra, hogy láthassuk, kinél hol van a tehetségének felső határa. Természetesen emellett nyerni akarunk szombaton, jöjjön ki minél több szurkoló, de elsősorban azért, hogy lássák a jövő csapatát.

Az öt egymás elleni meccsből hármat a mostani éllovas Gyirmót nyert meg

Itt az ideje, hogy végre pécsi sikerrel végződjön egy Gyirmót elleni mérkőzés, eddig ugyanis nem sok babér termett a PMFC-nek a legfőbb rivális ellen. Az utóbbi öt mérkőzésükből mindössze egyszer nyert a baranyai csapat, egyszer döntetlenre végzett, háromszor pedig kikapott. Utoljára sajnos éppen ősszel: Kiprich József együttese 2-1-re verte az akkor még Botos Antal irányította pécsieket.

A bajnoki álmokat dédelgető PMFC számára ez az utolsó lehetőség, ha most nem nyer, akkor már biztosan felesleges lesz számolgatni. Pécsi győzelem esetén a jelenlegi tizenhárom pontos hátrány tízre csökkenne (a második Siófokkal szemben háromra), ráadásul nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a második tavaszi fordulóból elmaradt a Videoton II. elleni mérkőzés. Ha azt is behúzzák Lantosék, márpedig hazai pályán erre jó esélyük van, akkor hét pontra megközelítenék a listavezetőt. Továbbá a PMFC már letudta a szabadnapját, míg a Gyirmótra éppen a következő hétvégén vár kényszerpihenő – ott tovább csökkenhet a különbség.

A 20. forduló programja.

Április 3., szombat: PMFC – Gyirmót (17.00), Videoton II. – Budaörs, Siófok – Bp. Honvéd II., Szigetszentmiklós – Hévíz.

Április 4., vasárnap: Győr II. – Kozármisleny, Kaposvölgye – Tatabánya, Barcs – Ajka.

Április 4., vasárnap: Győr II. – Kozármisleny, Kaposvölgye – Tatabánya, Barcs – Ajka. Várhidi Péter most irányítja először a PMFC-t a pécsi közönség előtt, s rögtön rangadón mutatkozik be: a Gyirmót látogat az újmecsekaljai stadionba -->

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik