Sport

2010.07.25. 17:59

Róth Eb-selejtezővel indít

Ismét a korábbi kiváló pécsi futballista majd edző, Róth Antal lesz a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember augusztus 11-én belevág a közepébe: máris Európa-bajnoki selejtezőt játszik.

K. Mayer András

– Természetesen óriási megtiszteltetésnek tartom a felkérést – mondta lapunknak Róth Antal, aki a Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztját hagyta ott az új feladat miatt. – Nagyon rövid időm volt arra, hogy döntsek, de ilyen lehetőséget nehéz lenne visszautasítani.
Nem csak a döntésre, a feladattal való ismerkedésre is nagyon rövid ideje van Róthnak. Éppen ezért ma már találkozik is a válogatott edzőtáborában Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal.

– Egervári Sanyival csinálunk egy átadás-átvételt az U21-es együttest illetően, hiszen minél hamarabb meg kell kapnom az összes információt a csapatról és persze az ellenfelekről is. Sürget az idő, ugyanis augusztus 11-én már fontos Európa-bajnoki selejtezőt vívunk Bosznia-Hercegovinával – folytatta a baranyai szakvezető. Amikor az új feladattal és a szerződésével kapcsolatos konkrétumokról kérdeztük, Róth Antal némi haladékot kért, mint mondta, ezekről a dolgokról még beszélnie kell a szövetség illetékeseivel.

A magyar U21-es válogatott a 3. csoportban szerepel az Európa-bajnoki selejtezőben, s öt mérkőzést játszva kilenc ponttal a harmadik Wales (13 pont/6 meccs) és Olaszország (10/6 mögött), megelőzve Boszniát (7/5) és Luxemburgot (4/8). A csoportokból az elsők, valamint a legjobb négy második jut tovább. Az Eb-t 2011 június 11–25. között Dániában rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!