Sport

2010.08.18. 20:29

Sorsnak ezúttal egy ötödik hely jutott a paraúszó világbajnokságon

A negyedik versenynapon vannak túl a paraúszó világbajnokság résztvevői. Szerdán Sors Tamás, az ANK Úszóklub paralimpiai aranyérmes és világbajnok versenyzője a 400 méteres férfi gyorsúszásban volt érdekelt, az S9 kategóriában.

H. L.

A hetedik legjobb eredménnyel került be a nyolcas döntőbe, ahol végül az ötödik hely lett az övé, ideje 4:25.70 perc, az elsőséget az ausztrál Hall Brenden szerezte meg 4:18.20-szal. Másodikként a szám világcsúcstartója a spanyol Jesus Collado (4:20.86) csapott be a célba. A fináléban két spanyol és egy-egy magyar, portugál, dán, angol, ausztrál és horvát sportoló úszott.

Sós Csaba szakmai vezető számára váratlan volt a 100 gyorson Sors keddi kiesése, merthogy Európa-bajnok ebben a számban. Sós azonban úgy véli, hogy a pécsi fiú tavaly a tavaly a reykjaviki Eb-n és a riói rövidpályás vb-n is csúcsformában versenyzett, és nagyon nehéz egy éven belül háromszor ilyen jelentős viadalokon kiemelkedően teljesíteni.

A hollandiai vb-vel párhuzamosan zajlik egy másik világverseny, az először megrendezett ifjúsági olimpia, amelynek színhelye Szingapúr. Itt a tegnapi utolsó úszódöntőben a Bernek Péter, Szana Zsombor, Biczó Bence, Zámbó Balázs összeállítású magyar csapat hetedik lett (3:47.27 p) a 4x100 méteres férfi vegyesváltóban. (Biczó a PVSE versenyzője.)

Ezek is érdekelhetik