Sport

2010.08.09. 14:00

Újabb amerikai kosarassal erősített a PVSK

Sefton Barrett-tel kötött szerződést a PVSK-Panthers, az új szerzemény legutóbb Németországban pattogtatott.

FZ

Újabb légióssal erősítette meg keretét a Pécsi VSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata. A kanadai állampolgárságú Shefton Barrett 198 centi magas, 27 éves, kettes és hármas poszton is bevethető. A kosaras Amerikában Michigan egyetemi csapatában játszott, innen igazolt Lengyelországba, a Kotwica gárdájához, ahol két szezont is lehúzott. Itt kupát nyert, játszott a lengyel All Star meccsen, s ami a szurkolók szempontjából különösen fontos lehet, győzött a 2009-es szezon All Star-meccsének zsákolóversenyén is.

Barrett ezután Németországba szerződött: a Bundesligában a Padeborn Baskets csapatát erősítette: átlagban 24,5 percet töltött a pályán, s ezalatt 11 pontot és 3,8 lepattanót szerzett. A ketteseket 50,7, a hármasokat 25,5 százalékos pontossággal szórta.

– A légiós szerződtetésével egy kérdőjel kiegyenesedett – mondta el lapunknak Máté János, a csapatot működtető kft. vezetője. – Jelen állás szerint az egyes, kettes, hármas poszton kész a keretünk, azaz immáron csak egy magasembert keresünk, lehetőség szerint klasszikus centert. Volt már több jelölt, aki mellett voksoltunk volna, de anyagiakban jobb feltételekkel szeretnének szerződni, mint amire mi képesek vagyunk, tehát kénytelenek voltunk tovább keresgélni. Fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk, hogy menynyi pénz áll rendelkezésünkre. Ez azt jelenti, hogy vagy olyan játékost tudunk hozni, aki még a karrierje elején áll, vagy olyat, aki már túl van az első virágkorán, de még bizonyítana.

A pécsiek jövő hétfőn kezdik meg a felkészülést a következő idényre. A csapat a szezon rajtjáig több tornán is részt vesz: szeptember 9-én Kecskeméten lesz az első megmérettetés, azt követő héten Pécsett rendezik a hagyományos PVSK-kupát, majd szeptember 24-től Szombathelyen a Horváth Zoltán-emléktornát.

Ezek is érdekelhetik