Sport

2011.06.22. 22:47

Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen országos bajnok

Szenzációs idővel nyert aranyat és teljesítette az olimpiai szintet Jakabos Zsuzsanna a debreceni úszó országos bajnokságon 400 vegyesen.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Állta a szavát Jakabos Zsuzsanna: amikor néhány napja arról kérdeztük az ANK Úszóklub versenyzőjét, mire számít az országos bajnokságon, azt mondta, hogy bár nagyon fáradt, hiszen alig néhány napja ért haza a római viadalról, az edzője döntése értelmében (a „teher alatt nő a pálma” jegyében) összesen négy számban indul majd Debrecenben, s valószínűleg 400 vegyesen fog igazán jó időt menni.

Nos, nemhogy jó, egyenesen szenzációs időt úszott Debrecenben Jakabos: a 4:40.79 csaknem egy másodperccel jobb, mint az olimpiai A-szint, azaz a 200 gyors után ebben a számban is teljesítette a londoni normát.

– A reggeli, selejtezőbeli úszás kifejezetten jó volt, magam sem vártam a 4:41 környékét – mondta Jakabos a verseny után. – Este még rá akartam tenni egy lapáttal, 4:40-en belül akartam jönni. Kár, hogy ez nem sikerült, ennek ellenére úgy gondolom, ebben az időszakban ez az eredmény nem annyira rossz, sőt...

A viadalon Cseh László három számban végzett az élen: a klasszis 200 méter gyorson és 50 méter háton sem talált legyőzőre, a nap zárásaként pedig a 4x100 méter gyorsváltóban, a Kőbánya SC színeiben is a dobogó legfelső fokára állhatott.

– Válogatottjaink számára elsősorban a versenyrutin megszerzése volt a legfontosabb szempont a szerdai versenyen, amellyel elégedett vagyok – értékelt Kiss László szövetségi kapitány a verseny után.

Mint azt korábban megírtuk, öt pécsi úszó utazott el a debreceni országos bajnokságra. Jakabos mellett a PVSE négy versenyzője: Biczó Bence, Bodor Richárd, Rozanovics Ádám és Lengyel Anna méreti meg magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!