Sport

2012.01.03. 17:38

Még a guggolás sem megy Knoch Viktornak

Nagyon úgy fest, a korábbi évekkel ellentétben idén januárban nem fogjuk sokszor leírni Knoch Viktor nevét az újságban: a PKSE rövidpályás gyorskorcsolyázója ugyanis egy szerencsétlen sérülés miatt hosszabb pihenőre kényszerül.

Fülöp Z. (Dunántúli Napló)

– Még a decemberi, japán Világkupán sodródtam ki, s ütköztem neki a palánknak – mondta el lapunknak Knoch Viktor. – Nem szakadt el egyetlen szalagom sem, ám a bal térdem nagyon beütöttem. Túl közel voltam a palánkhoz, nem tudtam már csillapítani az ütközést, ezért lett súlyosabb a sérülés a vártnál.

A pécsi sportoló már az első pillanatban tudta, hogy nagy a baj – s bizony az elmúlt egy hónapban sem javult túl sokat a helyzet.

– Jelenleg annak is örülök, hogy már ki tudom nyújtani a lábam, de a guggolás például még egyáltalán nem megy. Ennek fényében az edzések is akadoznak: a legkisebb hirtelen mozdulatra is belém hasít a fájdalom, úgyhogy egyelőre csak szépen, lassan körözgetek. Néha megpróbáltam kicsit beletaposni, ráhúzni, de anynyira fájt olyankor a lábam, hogy inkább nem erőltettem tovább.

Ezekután nem meglepő, hogy néhány versenyt kihagy az olimpiai ötödik Knoch Viktor. Vagyis pontosítsunk: valószínűleg kihagy…

– Január végén rendezik az Európa-bajnokságot Csehországban, őszintén szólva nem sok esélyt látok arra, hogy ott legyek a rajtnál, de azért azt sem akarom kijelenteni, hogy biztosan nem indulok. Meglátjuk, hogy halad majd a gyógyulásom, mennyit bír majd a térdem. Rossz lenne, ha mindent ki kellene hagynom, hiszen tavaly is hasonló cipőben jártam, akkor bokaszalag-szakadás miatt ugrott a szezon. Most jobbára pihenek, illetve tanulok, hiszen zajlik a vizsgaidőszak. Ennyi előnye van a sérülésnek. Már ha ez előny egyáltalán.  

Fülöp Z. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!