Sport

2012.08.07. 15:37

Módos Péter: Az iráni még jobb nálam, de Rióban elkapom

Nagyon örült a bronzéremnek, ezért még tegnap délben sem tudta felfogni Módos Péter, a Hőszig-Szigetvári BSE birkózója, hogy harmadik lett súlycsoportjában az olimpián.

Horváth L.

Egyéni sportágban utoljára 1968-ban, Mexikóban szerzett érmet baranyai sportoló a nyári játékokon, akkor Lovász Lázár kalapácsvető lett bronzérmes. Utána Rapp Imre futballkapus 1972-ben, Münchenben a magyar válogatott tagjaként ezüstöt nyert – azóta viszont nem volt olimpiai dobogós a megyéből. Hosszú szünet után most Módos Péternek, a Hőszig-Szigetvári BSE birkózójának sikerült a bravúr, a kötöttfogásúaknál, az 55 kilós súlycsoportban harmadik helyet szerzett.

– Nagyon örülök ennek a bronzéremnek – mondta a szigetvári birkózó, amikor tegnap délben telefonon utolértük. – A negyeddöntős vereség után nagyon el voltam keseredve, mert hiába mondják, hogy egy ötszörös világbajnoktól ki lehet kapni, egy Módos Péter nem kaphat ki senkitől. De szerencsére olyan emberek vesznek körül, akik a legnagyobb gödörből is képesek kirántani: az edzőim, a barátnőm, a családom, Szigetvár, Majoros Pista, akivel még beszéltem is napközben, és ők lelket öntöttek belém. A vigaszágra már bátran, lelkesen jöttem ki, ezzel a dánnal meg amúgy is volt elszámolni valóm 2009-ből, és most nagyon boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm. Az iráni most még jobb volt, de csak idő kérdése és én leszek a jobb. Például Rióban, ahol majd elkapom, ott talán a még fényesebb érem is összejön.

Módos szerint az iráni ellen az is számított, hogy a szigetvári kedvenc tavaly sokat bajlódott sérüléssel.
Ahogy mesélte, bár az olimpia faluba nem lehet bevinni alkoholt, azért vasárnap este csak előkerült egy üveg magyar bor, amit a versenyükön már túl lévő birkózókkal elfogyasztottak.

– Aludni azonban nem nagyon tudtam, jó ha egy órányi alvás összejött. Nemcsak vasárnap éjjel, hanem azóta sem tudom felfogni, hogy felállhattam az olimpián a dobogóra. Apró sérüléseim vannak, kisebb húzódások, miegyebek. Ezek elkerülhetetlenek ilyenkor, egy ilyen nagy versenyen. De ki gondol ezekre akkor, amikor bronzérmes az ember. Még most sem hiszem el...
Dr. Bödő László sporttörténész Módos összes londoni meccsét látta a tv-ben.
– Csodáltam, hogy milyen keményen harcolt, és végig bírta erővel – jegyezte meg. – Nemcsak nekem, hanem sokaknak szerzett örömet a bronzérmével. Gratulálok neki, köszönet jár érte.

Különbusz megy Szigetvárról a reptérre, később ünnepélyes fogadás is lesz a városháza dísztermében

Szigetváron érthetően nagy az öröm, a városban vasárnap este óta Módos Péter bronzérme a fő beszédtéma. A meccseit a sportcsarnokban nagy kivetítőn több mint százan kísérték figyelemmel, zenei aláfestést is adva a szurkoláshoz. De a sportolónak nemcsak szülővárosában, hanem a helyszínen, Londonban is akadt szurkolója, információink szerint klubtársa, Oláh Richárd családja az angol fővárosban, a birkózók versenyeinek helyet adó sportcsarnokban űzte-hajtotta Módost. Ők ajándéksorsoláson nyerték az utat Londonba.

Az már biztos, hogy a szigetvári önkormányzat különbuszt indít a Liszt Ferenc repülőtérre, amikor Módos gépe leszáll.
– Még nem tudjuk, mikor érkezik meg, ez szerdán derül ki, akkor értesít engem a család – tudtuk meg Junácski András kabinetfőnöktől. – Az autóbuszon a családtagok és klubtársak foglalnak majd helyet. Ferihegyen is megünnepeljük már, de ha hazajön Szigetvárra, akkor a városháza dísztermében ünnepélyes fogadást adunk a tiszteletére. Ennek azonban még nincs időpontja, tőle függ, hogy mikor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!