Sport

2013.01.15. 10:10

A PMFC-nél Lőrincz a vezetőedző, ő is fog nyilatkozni

Az utóbbi napokban jócskán kapott a PMFC-MATIAS a honi sportsajtóban, a pécsi klubot azért ostorozzák, mert Supka Attila utódjának, Márton Gábornak nincs meg a Pro licence.

K. Mayer András jegyzete

Ki kicsoda?
A társasjátékot nyugodtan köthetnénk a napokban a PMFC-hez, s bizony első nekifutásra nem lenne könnyű megválaszolni, hogy a szakmai stáb tagjainak pontosan mi a beosztásuk, a feladatuk. Supka Attila távozása után Márton Gábor került a piros-feketékhez, s a tréner nyilatkozataiból világosan kiderült, nem másodhegedűsnek érkezett, ő lesz a főnök. Csakhogy neki nincs meg a szakmai igazgatói és a vezetőedzői feladatok ellátásához szükséges Pro licence – vagyis papíron nem lehet ő a stáb első embere.
Akkor mégis hogy néz ki az egész? Ezt kérdeztük Elbert Gábortól, a PMFC cégvezetőjétől, akitől arra is választ vártunk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek elküldték-e már a hivatalos felállást.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lőrincz Emil a vezetőedző Újmecsekalján, neki megvan a Pro licence
[/caption]

– Az elektronikus rendszerbe a nagy részét már feltöltöttük, a többit ma délután tesszük fel – mondta Elbert Gábor. – A stáb összeállítását illetően pedig eddig sem volt semmi titkunk. Lőrincz Emil a vezetőedző, akinek megvan a Pro licence, s az ő feladata az egy szakmai körhöz tartozó három csapat, az NB I-es PMFC, az NB II-es Kozármisleny és az NB III-as PMFC szakmai koordinációja. Mindhárom együttesnek megvan a saját edzője Márton Gábor, Szabó Zsolt és Fekete Tivadar személyében.

Ha minden ennyire világos, akkor nyilván azzal sem lesz probléma, hogy ki nyilatkozik majd az NB I-es bajnokik után, illetve ki ücsörög majd ott a pénteki sajtótájékoztatókon, jegyeztük meg. Ezzel valóban nem lesz probléma, tudtuk meg a sportvezetőtől, mert a szabályokat betartva az ilyen jellegű teendőket a vezetőedző, Lőrincz Emil látja el.

Már csak az a kérdés, hogy az MLSZ simán lenyeli-e a békát. Az ugyanis mindenki számára nyilvánvaló, hogy csak papíron Lőrincz a góré, az első számú szakmai vezető gyakorlatilag Márton. Hogy ezzel tud-e valamit kezdeni a szövetség, fogást talál-e a megoldáson, egyelőre nem tudni – az viszont biztos, hogy a szabályok kijátszásában nem lesz partner. Tegnap ezzel kapcsolatban többször is kerestük Dinnyés Mártont, az MLSZ kommunikációs munkatársát, ám nem sikerült elérnünk.

Az egész történet két dolgot vet még fel. Egyrészt: a PMFC vezetőinek a kellemetlen Supka-ügy után, illetve ezzel párhuzamosan körültekintőbben kellett volna eljárniuk, s nem kellett volna újabb támadási felületet adniuk azzal, hogy megfelelő képesítéssel nem rendelkező szakembert ültetnek a kispadra. Másrészt az utóbbi időben nem egyszer láttunk hasonló példát más kluboknál (Siófok, Ferencváros) – ha akkor szemet hunyt az MLSZ, most miért lenne hirtelen nagyon szigorú?

Négyből három rendben

Amint azt korábban lapunkban megírtuk, négy játékos, Bodnár László, Demjén Gábor, Solomon Okoronkwo és Leon Panikvar már el sem kezdte a felkészülést a PMFC-nél, mert egyikükre sem számít az átalakult szakmai stáb. A klub cégvezetőjétől, Elbert Gábortól megtudtuk, a két magyartól és a szlovéntól közös megegyezéssel már el is váltak.

Ez a cél Okoronkwo esetében is, akivel egyelőre abban maradt a vezetőség, hogy kereshet magának csapatot – a nigériai támadó jelenleg pont ezt teszi. Ki tudja, lehet hogy a Bundesligában (valószínűleg inkább a másodosztályban) köt ki, hiszen onnan indult (Hertha Berlin) és a felesége is német.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!