Sport

2013.06.23. 10:17

Sokat megnyert idén a Pécsvárad, de nincs pénz az NB III.-ra

Címkék#pécsvárad

Hiába vívta ki a jogot az osztályozón, nem vállalja az NB III.-at a pécsváradi labdarúgócsapat. Sőt, úgy néz ki, hogy szét is esik, mert elment az edző és sok játékos is.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Tavaly is indulhatott volna az NB III.-ban, akkor sem vállalta. Idén is ez volt a helyzet, a Szentlőrinc ellen sikerrel megvívta az osztályozót, amivel feljuthatott volna a Dráva-csoportba, de most is maradt. Ez már sok volt Németh Zsolt edzőnek és hét játékosnak, akik nem Pécsváradon folytatják.

– Szép három évet töltöttem itt, kétszer bajnokságot nyertünk. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen sikereket tudtunk elérni. Külön köszönet jár Wágner Jánosnak, sokat tett értünk – mondta Németh Zsolt, aki a jövőjét firtató kérdésre annyit válaszolt, hogy még semmi sem biztos. Úgy hallottuk, hogy a következőkben a PMFC-MATIAS U21-es csapatánál Mink Olivér segítője lesz.

A pécsváradiak keretéből heten eltávoznak: Laki Gergely, Molnár Gábor, Farkas Bálint, Schvedits Zoltán, Varga Balázs és Dénes Gábor, vannak olyan hírek, hogy valamennyien Szászváron játszanak majd a jövőben. Egy magát megnevezni nem akaró játékos szerint ők ebben az idényben mindent megtettek a sikerért, megnyerték a megyei I.-es bajnokságot, utána az oda-visszavágós osztályozót, a téli teremkupát, a Magyar Kupa baranyai döntőjét, a kupában felkerültek az országos főtáblára – vagyis nem az ő hibájuk, hogy nem vállalták az NB III.-at, azonban úgy véli, az sem biztos, hogy ez a vezetők felelőssége. Mindenesetre pénz nincs a magasabb osztályra. Külön kiemelte, hogy ilyen jó közösség kevés helyen van, mint amilyen Pécsváradon volt.

Borhy István, a pécsváradiak sportegyesületi elnöke megerősítette, hogy nem lesznek NB III.-asok.

– Maradunk továbbra is a megyei I.-ben, a keretből sokan elmennek, a játékosállományt fiatalokkal töltjük fel – mondta a sportvezető.

A Pécsvárad kapcsán Erős János, a szászváriak sportköri elnöke egyelőre csak annyit árult el, hogy az első ötbe szeretnének majd kerülni a megyei I. osztályban, és futballisták tényleg kellenének nekik, mert Siha Viktor, Székely Ferenc és Kovács Péter abbahagyja. Jelenleg öt súlyos sérültjük van, akik csak későbbre épülnek fel, a bajnoki rajtra még nem.

Nehezen akar összeállni a mezőny a különböző osztályokban, de a nevezésig van még idő

Az NB I.-en kívül nehezen akar összejönni a mezőny a magyar labdarúgás különböző osztályaiban. Az ősztől immáron egycsoportos NB II.-ben péntek délben még hiányzott a 16. csapat, az NB III. az eddigi hat helyet három csoporttal (mindegyikben 15 együttessel) megy majd tovább, de még csak sejteni sem lehet, hogy kik indulnak majd. A Drávában a PMFC-MATIAS II. biztosan nem lesz ott, a Baranyai megyei I. osztály bajnoka, a Pécsvárad sem vállalja, a Tolna megyei első helyezettnél, a Majosnál még nincs döntés a hogyan továbbról. A kiesett Komló viszont szívesen játszana ott tovább, ezt jelezte az MLSZ-nek. Június 24-ig lehet nevezni az NB III.-ban.

Baranyában az I.-ben és a II.-ben 16-16, a III.-ban 2x16 csapatot szeretnének, a IV.-ben annyi lesz, amennyi összejön. Itt július 5. a nevezési határidő, addig bármi történhet. Még kérdéses, hogy jelentkezik-e az I.be az oda jogosultságot szerző Hosszúhetény és Somberek, egy szinttel lejjebb Baksán veszélybe került a felnőtt foci, Nagykozáron még gondolkodnak, Székelyszabaron valószínűleg nem lesz pénz a II.-re. A Nagyárpád várhatóan a IV.-ben folytatja, mert az utánpótlásgárdájának sorozatos ki nem állása, illetve létszámhiányos szereplése miatt fegyelmi ítélettel oda száműzik, de a vezetői szerint egyébként is elég nekik ez a szint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!